Тарута і «приватівський» будівельник отримають понад 100 мільйонів на кордон з терористами Донбасу
30.04.2015   //  

Обласні державні адміністрації 27-29 квітня оголосили низку тендерів на будівництво інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави на суму 234,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Департамент капітального будівництва Донецької облдержадміністрації оголосив закупівлю вартістю 58,50 млн грн. Виконавцем робіт обрано ПАТ «БМФ «Азовстальбуд», де 78% акцій володіє ТОВ «Проектно-будівельне підприємство «Азовінтекс». Співвласниками цієї фірми є позафракційний народний депутат і екс-голова Донецької ОДА Сергій Тарута та його брат Олександр.

Управління капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації акцептувало пропозиції ТОВ «Рубікон-Моноліт» на 55,60 млн грн. Першозасновником цієї компанії був Григорій Козинський, який виконував будівельні проекти на замовлення одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова. Нині засновниками фірми є Вано Майсурадзе і Станіслав Маланчук, але 70% статутного капіталу закріплено за самим «Рубікон-Монолітом».

Раніше Дніпропетровська ОДА вже провела один тендер на 62,70 млн грн., де переможцем став той же «Рубікон-Моноліт».

Департамент будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА готується укласти угоди на 28,80 млн грн. (очікувана вартість була вищою – 29,54 млн грн.). Замовник обрав виконавцем фірму ПП «Брати КІП» Петра Проціва. Брат Петра Проціва – Микола – навесні цього року очолив Службу автодоріг в Івано-Франківській області. У 2008-2013 рр. Микола Проців був директором ПП «Брати КІП».

Управління капітального будівництва Кіровоградської  ОДА акцептувало пропозиції на суму 26,07 млн грн. ПАТ «Кіровоградгідроспецбуд» Валентини Яцків і Валентини Дубовик. Один із тендерів стосується оборонної споруди в Запорізькій області, решта виконуватимуться в Донецькій.

КП «Житлобудінвест-УКБ» Київської міськради має укласти угоди на 24,26 млн грн. з ПАТ «Холдингова компанія «Київміськбуд». Роботи замовлено для Красноармійського району Донецької області, а також Межівського району Дніпропетровської області.

Управління капбудівництва Чернівецької ОДА замовляє робіт на 16,85 млн грн. Усі ці підряди отримає ТДВ «Пересувна механізована колона № 76», засноване колективом фізосіб. Керівник підприємства Василь Каглянчук є депутатом Чернівецької міськради від «Батьківщини».

Департамент капібудівництва Харківської ОДА оголосив тендери на 14,43 млн грн. До переговорів було запрошено кілька учасників. Наразі акцептовано пропозиції на суму 6,70 млн грн. від ПАТ «Трест Житлобуд-1» Олександа Харченка, депутат Харківської обласної ради від Партії регіонів. На решту підрядів претендує ТОВ «Будцентр Витязь» Агаверді Аділова. Його пропозиції в сумі складають 7,14 млн грн.

Тернопільська облдержадміністрація укладе угод на 9,63 млн грн. Половину замовлень на 4,81 млн грн. отримає ТОВ «Тернопільбуд», основним власником якого є депутат Тернопільської міськради Василь Лило. Також по 2,41 млн грн. отримають ПП «Креатор-Буд» Ігоря Гуди і ТОВ «Добробуд» Миколи Бориса, Василя Кікінеджі, Володимира Русина і Петра Ігнатьєва.

За даними ВДЗ, тендери на будівництво оборонних споруд почали проводити з 20 квітня цього року. Наразі вже оголошено тендерів на понад 589 млн грн. Джерелом фінансування є кошти, виділені Кабінетом міністрів з державного бюджету. Загалом уряд виділив на будівництво оборонних споруд 850 млн грн.