Будинок для робітників метро за 133 мільйони будуватиме фірма з орбіти Парцхаладзе
30.04.2015   //  

КП з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд» 22 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Інтеграл Груп» на будівництво будинку. Вартість угоди склала 133,09 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено будівництво житлового будинку для працівників КП «Київський метрополітен» та ПАТ «Київметробуд» на просп. 40-річчя Жовтня, 74.

Проектом передбачено 25 поверхів, 230 квартир (138 однокімнатних і 92 двокімнатні), вбудовані та прибудовані адміністративні приміщення, автостоянка на 42 машино-місця, майданчик для велосипедів на 10 місць, дитячий і спортивний майданчики. Середня ціна за квадратний метр житла та офісів складе близько 10 тис грн. А з урахуванням можливості продажу машино-місць вартість будівництва «квадратів» буде ще меншою.

Власниками фірми «Інтеграл Груп» є компанії ТОВ «Будхаус Групп» і ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент». Кінцевими власниками першої є кіпрські компанії «Будхаус Груп Лімітед» і «Нікольський Холдингз Лімітед». Кінцевим власником другої – ще одна кіпрська компанія «Даймленд Лімітед».

Кіпрський «Даймленд» також є власником ТОВ «Промінвестгруп», донедавна до складу власників входив і український «Будхаус», а до 2012 фірма належала «Будхаусу» й «ХХІ сторіччя» з девелоперської групи Льва Парцхаладзе (екс-депутатом Київради, нині замголови Київської ОДА), нині контрольованої Олександром Ярославським. У 2012 р. «ХХІ сторіччя» передала «Даймленд» частину акцій «Промінвестгруп» у якості погашення боргу особисто перед Парцхаладзе, його двоюрідним братом Жорою Цагареішвілі та Андрієм Миргородским. Тоді повідомлялося, що беніфеціаром «Даймленда» є Цагареішвілі.

До кінця серпня 2014 р. директором фірми «Інтеграл Груп» був Василь Можар, екс-директор «Київміськбуду» (2009-2010р.р.) Можар раніше мав частки у приватних фірмах «Київміськбуду»: до кінця 2012 р. ТОВ «Міськбуд-4», раніше також ТОВ «Еліт-Мехбуд» і ТОВ «Новобудова».

Єдиним конкурентом «Інтеграла» на тендері було ТОВ «ДЖИ ТІ Інжиніринг» Андрія Єнюкова. Іще п’ять учасників були відхилені з різних причин – від неповного пакету документів до невідповідності кошторису фірми технічному завданню замовника.