Прифронтове «Лисичанськвугілля» замовило збагачення вугілля за 86 мільйонів
22.04.2015   //  

ПАТ «Лисичанськвугілля» 14 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Збагачувальна фабрика №105» на послуги з переробки вугілля за 85,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року фабрика повинна переробити 1 172 000 т вугілля марки ДГ з чотирьох шахт – ім. «Г.Г.Капустіна», «Привільнянська», «Новодружеська» й ім. «Д.Ф.Мельникова».

Власницями «Збагачувальної фабрики №105» є Тамара Лисенко (80%) й Вікторія Остапенко (20%). Тамара Лисенко свого часу була зареєстрована за однією адресою з Дмитром Анатолійовичем Лисенком. Людина з таким ПІБ в 2012 р. очолювала ТОВ «Шахта «Курахівська» Сергія Кузяри, раніше відомого як помічник міністра вуглепрому та екс-заступник гендиректора фірми «АРС» Ігоря Гуменюка. Кузяру також називали менеджером вугільної групи Гуменюка-Януковича.

У тендері також брали участь ТОВ «Енергоімпекс», яке входить в орбіту екс-нардепа від Партії регіонів (2006-2012) Андрія Орлова і його сім’ї, і «Донецьквуглезбагачення», яке належить Ігорю Коломійко, компанія також пов’язана  і з групою Орлова: разом з «Енергоімпексом» вона є акціонером ПАТ «Стахановська збагачувальна фабрика». В останні роки правління Віктора Януковича Орлов мав конфлікт з представниками «Сім’ї».

Нагадаємо, Лисичанськ Луганської області перебуває на території, яку контролюють українські військові, однак близько від лінії розмежування на Донбасі, відтак місто зазнає обстрілів бойовиками. Минулого тижня в приміщенні Лисичанської ТЕЦ правоохоронці виявили зброю, боєприпаси та вибухівку, а цього тижня між Лисичанськом і Сєвєродонецьком замінували міст. За даними Лисичанської міськради станом на лютий на підконтрольній українській владі території Луганської області працює всього вісім шахт – чотири у ДП «Лисичанськвугілля» і ще стільки ж у ДП«Первомайськвугілля».