Прокуратура через суд скасувала незаконний продаж депутатові Житомирської облради 4 гектарів
15.04.2015   //  

Прокуратура домоглася анулювання продажу майже 4 гектарів фірмі «Кемілайн Агро», однак забрати ділянку не змогла. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Житомирської області.

У травні 2011 р. Бердичівська РДА уклала з ПП «Кемілайн Агро» договір оренди на 10 років земельної ділянки  площею 3,98 га (кадастровий номер 1820887700:09:000:0078), на якій розміщений комплекс тракторного стану.

Через рік Житомирська ОДА надала фірмі дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки. Ще через рік, у червні 2013 р. було укладено договір купівлі-продажу – між «Кемілайн Агро»  та Бердичівською РДА.

Бердичівський міжрайонний прокурора подав до суду на фірму й РДА з вимогою визнання договору купівлі-продажу недійсним та повернення земельної ділянки. Вимогу прокуратура пояснила тим, що обладміністрація не затверджувала звіт про грошову оцінку і не надавала дозволу на сам продаж землі, а відтак Бердичівська РДА не мала повноважень розпоряджатися ділянкою.

Суд став на бік прокуратури щодо першого прохання – визнав договір купівлі-продажу недійсним, оскільки районна адміністрація перейняла на себе повноваження обласної – право продавати землю належало останній, а вона відповідних рішень, як встановив суд, справді не приймала.

Однак виконати другу вимогу прокуратури й повернути земельну ділянку суд відмовився – адже у фірми укладений договір оренди, який дійсний ще 6 років.

Незмінним власником і директором фірми є «Кемілайн Агро» Віктор Козін, депутат Житомирської облради, член Постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села.