Оточення Януковича стягнуло з залізничників 400 тисяч – скарги на «скрутне матеріальне становище» не допомогли
08.04.2015   //  

ДП «Укрзалізничпостач» повинно заплатити ТОВ «Євроінвестстрой» 395 тис грн. за порушення зобов’язань по договору на постачання товарів. Про це йдеться у рішенні Госпсуду м.Києва від 25 березня.

Йдеться про заборгованість по контракту 2013 р. Тоді «Укрзалізничпостач» уклав з фірмою угоду на 5,70 млн грн. (допугодою збільшено до 6,39 млн грн), замовлення постачальник виконав, однак залізничники оплатили його не в повній мірі. Через що утворилася заборгованість в 375 тис грн., ще 20 тис грн. фірма нарахувала пені за порушення умов договору.

Представник «Укрзалізничпостачу» в ході суду визнав заборгованість, однак пеню вважав обрахованою неправильно, крім того просив зменшити розмір штрафних санкцій, посилаючись на скрутне матеріальне становище держпідприємства.

Однак суд вирішив позов «Євроінвестстроя» задовольнити в повній мірі: калькуляцію визнав правильною, а щодо зменшення штрафу зазначив, що фінансові проблеми «Укрзалізничпостачу» не звільняють його від виконання зобов’язань по договору.

Засновником донецького ТОВ «Євроінвестстрой» є компанія «Інтелект Ресорсез Лімітед» (Беліз), директором – Максим Наумов. Цю компанію пов’язують з оточенням Олександра Януковича. Починаючи з 2009 року «Євроінвестстрой» виграв держпідрядів на суму 569,88 млн грн. Щодо вказаного в судовому рішенні товару – то за даними «ВДЗ» йшлося про лампи.