Соцдепартамент КМДА напорушував на 20 мільйонів: завищені кошториси, закупівля непотрібного
01.04.2015   //  

Департамент соціальної політики КМДА вчинив фінансових порушень на 20,28 млн грн. Про це йдеться у звіті про результати аудитів за 2014 р., який оприлюднено на сайті КМДА.

Порушення були виявлені під час планової оцінки виконання бюджетних програм та інших функціональних обов’язків департаменту. Загалом аудитори нарахували порушень на 20,28 млн грн., з них уже втрачено 4,76 млн грн.

Зокрема було виявлено завищення вартості виконаних будівельних робіт під час реконструкції будинку на вул. О.Теліги, 37-г на суму 4,18 млн грн. За вказаною адресою заплановано розмістити територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів м.Києва та центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Виконавець робіт не вказаний, відповідний тендер на «ВДЗ» відсутній.

Окрім того департамент закуповував обладнання для інвалідів, в якому насправді не було потреби – на 2,10 млн грн. придбали непотрібних візків і ще на 2,11 млн грн. – шведських стінок.

Також перевірка виявила завищення вартості транспортних засобів, робіт по протезуванню і випадки відсутності підтвердження того, що інваліди справді отримували ортопедичні вироби.

Завищував департамент не тільки кошториси, але й кількість працівників. Так, бюджетне фінансування було завищено на 819 тис. грн. через завищення кількості штатних одиниць у Територіальному центрі соціального обслуговування.

Під перевірку також потрапили тендери департаменту – законодавство було порушено на закупівлях на загальну суму 7,84 млн грн.

Наразі вже усунуто порушень на 1,24 млн грн., зареєстроване кримінальне провадження.