Елітне житло донецького екс-замгенпрокурора у Києві та Криму (фото)
25.03.2015   //  
Віктор Кудрявцев був заступником генпрокурорів Піскуна, Васильєва та Медведька

Віктор Кудрявцев був заступником генпрокурорів Піскуна, Васильєва та Медведька

Колишній заступник Генерального прокурора України Віктор Кудрявцев та його родина володіють трьома квартирами в елітних житлових комплексах столиці. Про це повідомляється на сайті проекту «Гарна хата».

Одна квартира – на Паторжинського 14, що на Золотих Воротах, поруч з будівлею СБУ. Тут на Віктора Кудрявцева, його дружину Оксану та молодшого сина Костянтина записана чотирикімнатна квартира площею 184 кв.м. У реєстрі нерухомості ціна помешкання вказана 539 тис грн. Разом з тим, наразі квартири такого розміру й кількості кімнат у цьому будинку продають по 26 37 млн грн. За даними «Наших Грошей», у цій квартирі Віктор Кудрявцев разом з дружиною та старшим сином Євгеном були прописані щонайменше з 2006р.

Будинок на Паторжинського побудований за спецпроектом у 2000-2005 р. на землі СБУ – служба безпеки увійшла в проект спільного будівництва землею й отримала від забудовника третину квартир у комплексі. Разом з тим в народі будинок тривалий час був відомий як «дім Ахметова» – у 2006 р. олігарх придбав там пентхаус. За даними «Української правди» окрім Ахметова власниками помешкань у домі свого часу були мати Дмитра Фірташа, брат Віктора Ющенка, екс-замголови СБУ Петро Шатковський тощо.

паторжинського2

Ще дві п’ятикімнатні родина Кудрявцевих має на Протасовому Яру, 8. Одна квартира на 306 кв. м. з 2012 р. належить старшому синові Кудрявцева Євгену. Згідно з даними реєстру оціночна вартість помешкання – 2,03 млн грн. Сусідня квартира, на 307 кв. м. вартістю близько 1,74 млн грн. записана на дружину Кудрявцева Оксану та молодшого сина Костянтина. Співвласниками цього помешкання Кудрявцеви стали також у 2012 р.

У цьому житлокомплексі «Альпійський» також мають квартири сім’я голови СБУ Наливайченка, екс-голови Державної податкової адміністрації Папаіки, син очільника МВД Арсена Авакова Олександр.

протасов 8_3

Дружина Кудрявцева у 2012 р. також стала власницею апартаментів у Криму – а саме в смт.Відрадне, що під Ялтою. Йдеться про два приміщення-готельного апартаменту – 73,5 м.кв. й 88,7 м.кв., з літніми терасами по 19,1 м.кв. Офіційна адреса – вулиця Моріса Тореза, 5. Тут раніше знаходився пансіонат «Прибережний» – тепер готельний комплекс називається «Ripario Hotel Group». У 2009 р. за даними ЗМІ родина Кудрявцевих стала співвласником пансіонату. За даними SMIDA у 2009р. брат Віктора Кудрявцева – Олександр Кудрявцев – справді був власником трохи менше, як 10% ЗАТ «Пансіонат Прибережний». Чи збереглася у Кудрявцевих власність у Криму після окупації півострова Росією – невідомо.

пребрежній

Нагадаємо, тут у Відрадному, на місці зруйнованого Інституту винограду й вина «Магарач» родина екс-президента Віктора Януковича збудувала маєток, відомий в народі як «Чайний будиночок Януковича». У ньому зараз живе офіційна дружина біглого президента Людмила Янукович. Тут же, неподалік від Януковичів, пізніше звели дачні будинки єнакіївські авторитети Юрій Іванющенко і його партнер Юрій Шумаков.

Віктор Кудрявцев – родом з Донецька, має юридичну освіту, з 1984 р. працював в органах прокуратури, спочатку в Донецьку, пізніше в Києві – з 1986 р. Обіймав посади помічника й старшого помічника прокурора, прокурора слідчого управління, декілька років був суддею районного суду, у 2000-2003 – заступник Генерального прокурора Святослава Піскуна, 2003-2004 перший заступник Генерального прокурора Геннадія Васильєва. З 2004 р. по листопад 2010 р. був заступником Генпрокурора – спочатку при Піскуні, потім при Медведьку. Також був членом колегії ГПУ та Вищої ради юстиції.

Даних про бізнес у Віктора Кудрявцева або його старшого сина Євгена немає: до 2013 р., тобто включно з роками, коли була оформлена власність на нерухомість, власниками чи директорами жодної фірми вони не були.

Син Євген Кудрявцев (28 років) за освітою юрист, закінчив КНУ ім.Шевченка, після університету пішов працювати у прокуратуру Солом’янського району міста Києва, остання відома посада – заступник прокурора району.

Щодо дружини Віктора Кудрявцева, Оксани Кудрявцевої, то вона також юрист. У 2003-2009 р.р. вона була співвласницею ТОВ «Укрінвестпром», яке займалося продажем i здавання в оренду нерухомого майна виробничо-технiчного призначення.