Залізниця Кривопішина найняла за 11 мільйонів охорону з оточення Кузьміна
24.03.2015   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» (ПЗЗ) 17 березня уклало угоду з ТОВ «ФПО» на послуги охорони об’єктів та територій відокремлених підрозділів пасажирської служби у березні-грудні 2015 року. Вартість угоди складає 11,12 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено охорону вагонної дільниці, об’єктів та територій вокзалу станції Київ-Пасажирський, зупинкового пункту «Речовий ринок» на перегоні Хмельницький – Гречани станції Хмельницький парків відстою вагонних дільниць станцій Жмеринка і Хмельницький.

Донедавна фірма «ФПО» називалась «Форпост-Оберіг». І під цією назвою вона виграла аналогічний тендер ПЗЗ на початку 2014 року на суму 14,71 млн грн.

Фірму «Форпост-Оберіг» у жовтні 2010 року заснували Равіля Кузьміна і Валентина Гиря. З листопада 2012 року компанію переоформили на одесита Олександра Дунаєвського і Анатолія Пляченка.

На минулорічних тендерах «Форпост-Оберіг» вказував контактним телефон (044) 583-19-26, який також використовувало ПП «В.Р.», засноване фірмою «Пакт-3» Олени Гирі і Марини Кузьміної, дружиною Рафаеля Кузьміна, колишнього першого заступника голови Антимонопольного комітету, двоюрідного брата екс-заступника генпрокурора Ріната Кузьміна. У 2014 році ПП «В.Р.» було перейменоване на ПП «Бран ЛТД» і переоформлене на Олексія Тарасенка. «Пакт-3» тепер називається «Старк-Лімітед» і записане на Юрія Люшенка.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Альфа-Щит» Геннадія і Жанети Половнікових.

За даними ВДЗ, компанія «ФПО» («Форпост-Оберіг») виграє тендери на охорону регіональних залізниць з 2011 року. Відтоді з нею підписано договорів на суму 123,84 млн грн.

Нагадаємо, що між «Укрзалізницею» та керівництвом Південно-Західної залізниці триває конфлікт. 4 березня уряд відсторонив від виконання обов’язків директора ПЗЗ Олексія Кривопішина і закликав правоохоронців порушити проти нього кримінальну справу. Прем’єр-міністр послався на сюжет телепрограми «Наші гроші» про те, що Кривопішин збудував собі державним коштом приватний комплекс відпочинку «Olimpic village».

19 березня було звільнено керівний склад ПЗЗ. Південно-Західна залізниця оголосила цей наказ злочинним і відмовилась його виконувати. У відповідь в.о. керівника Укрзілізниці Максим Бланк заявив, що держава поверне контроль над збуреною ПЗЗ, навіть якщо доведеться застосувати силовий варіант.