Одеська прокуратура відсудила півгектара незаконно приватизованого військового санаторію
24.03.2015   //  

Господарський суд Одеської області скасував рішення про передачу у власність громадянам 0,5 га землі санаторію Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це йдеться у рішенні суду від 3 березня.

Встановлено, що у лютому 2004 року Одеська міська рада передала у приватну власність шістьом громадянам частину земельної ділянки колишнього військового містечка №221 площею 0,5 га для будівництва та обслуговування жилого будинку і господарських будівель.

Земельна ділянка знаходиться в районі 16 станції Великого Фонтану в Одесі (вул. Рибача балка, 1г). Ще у 1951 році Одеська міська рада відвела тут землю для будівництва військового санаторію.

На земельній ділянці площею 0,7 га знаходилось військове містечко №221, яке до 2003 року перебувало у віданні Одеського військового санаторію (військова частина А1925), що належав до сфери управління Міністерства оборони України. У 2003 році цілісний майновий комплекс Одеського військового санаторію передали до сфери управління Міністерства з надзвичайних ситуацій (сьогодні Державна служба з надзвичайних ситуацій).

На думку прокурора Одеська міськрада, розпорядившись землею, перевищила свої повноваження, порушила право власності держави та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

З’ясовано, що ані міністр оборони, ані міністр надзвичайних ситуацій згоди на припинення права користування спірною земельною ділянкою, а також її вилучення із земель державної власності.