Маловідомі фірми заблокували в АМКУ харчові тендери Міноборони на суму близько мільярда
19.03.2015   //  

Закупівлі харчування Міністерства оборони на суму 866,52 млн грн. заблоковані у зв’язку з оскарженням в Антимонопольному комітеті. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Йдеться про забезпечення продуктами особового складу збройних сил. Тендери, які оскаржуються були оголошені ще в січні цього року. Розкриття пропозицій планувалося в лютому. Однак невідомо, чи відбулися вже торги, оскільки протоколи у ВДЗ не оприлюднені.

У березні АМКУ отримав низку скарг по цих тендерах від двох фірм – ТОВ «Міраж Трейд» і ТОВ «Час Мрій». На сайті АМКУ наразі є інформація про 13 скарг. Які умови закупівель оскаржують поки невідомо. Розгляд більшості скарг мав відбутися 16 березня. До винесення рішення по скаргах всі ці закупівлі призупинені.

Фірма «Міраж Трейд» зареєстрована у вересні 2013 року в Києві і записана на Івана Ястреба. Ця фірма також блокувала харчові тендери Міноборони скаргами в АМКУ.

Фірма «Час Мрій» створена в грудня 2014 року в Києві. Засновником значиться Єсик Тарас Миколайович.

Резюме особи з таким ПІБ розміщене на сайті пошуку роботи. Там зазначено, що Тарас Єсик є начальником відділу держзакупівель ТОВ «ЮА Апріорі» – єдина фірма з такою назвою зареєстрована в Миколаєві на Тетяна Камінську. Перед тим він також працював у ТОВ «Дари морів» і ТОВ «Смарт Менеджер». Також Єсик працював в Центральному територіальному департаменті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (07.2012 – 01.2013), Управлінні з матеріально-технічного забезпечення спортивних заходів Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України (03.2011 – 05.2011), Державному комітеті України з державного матеріального резерву (03.2007 – 09.2010).