Сумчани переграли угоду на тролейбуси партнера Порошенка, подорожчало до 23 мільйонів
16.03.2015   //  

Комунальне підприємство Сумської міськради «Електроавтотранс» 6 березня за результатами тендеру уклало угоду з ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «АК «Богдан Моторс» на постачання за 23,31 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тролейбусів міські пасажирські у кількості 9 штук мають буди поставлені в Суми до кінця поточного року. Ціна за один тролейбус складе 2,59 млн грн.

За словами директора «Електроавтотрансу» Олександра Перчакова, через постійні коливання курсу «Богдан» хотів вписати в контракт прив’язку до долара, однак після тривалих переговорів сторони погодили ціну в гривні незалежно від коливання курсу валюти. У той же час згідно з законом постачальник у будь-якому випадку має право підняти вартість на 10% через інфляцію.

Окрім «Богдан Моторс», співвласником котрого раніше був Петро Порошенко, і яке тепер належить його бізнес-партнеру Олегу Свинарчуку (Гладковський), на тендер подавалися ще дві фірми.

Пропозиція ПАТ «Чернігівський автозавод» (власники Володимир Бутко та швейцарська фірма «Bodmin AG») була на 5 мільйонів дорожча.

Окрім того участь у тендері намагалося взяти ТОВ «Сіті Транспорт Груп» з групи Ігоря Чуркіна. Компанія пропонувала тролейбуси на 3,5 млн грн. дешевше, але була відхилена за неповний пакет невідповідно оформлених документів. Зокрема не надані сертифікати на підтвердження відповідності держстандартам, не була нотаріально завірена довідка з податкової про відсутність заборгованості, в той час як за даними ДФС фірма має податкову заборгованість.

Нагадаємо, минулого року «Електроавтотранс» уже замовляв «Богдану» таку ж кількість тролейбусів – тоді угоду уклали на 3 мільйони дешевше, на 20,34 млн грн., тобто по 2,26 млн грн. за штуку. Однак тоді транспорт не був доставлений у Суми.