Мільярд на ремонт 50 вагонів прогнозовано злили Крюківському заводу, дешевший держзавод викинули з тендеру
10.03.2015   //  

Департамент транспортної інфраструктури КМДА 27 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на комплексну модернізацію вагонів КП «Київський метрополітен». Вартість угоди склала 1,02 млрд грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця жовтня має бути оновлено 50 вагонів столичного метро. Це друга черга модернізації вагонного складу – у 2012 р. КМДА уже замовляло аналогічні послуги на 95 вагонів метро, це обійшлося в 1,08 млрд грн.

Попередній тендер у 2012 р. також виграв Крюківський завод. Про те, що вагони ремонтуватиме саме цей завод, заступник голови КМДА Ігор Ніконов заявив ще у день оголошення тендеру в грудні.

Акціонерами Крюківського заводу є фірми «OW Capital Management GmbH» (Австрія), AS Skinest Finants та «Osauhing Delantina» (Естонія), «Transbuilding Service Limited» (Великобританія). Основним власником заводу вважається його директор Володимир Приходько.

Єдиним допущеним конкурентом стало ТОВ «Ваго-Рев», яке програло з різницею в мільйон. Фірму зараховують до сфери впливу Максима Мусєєва, колишнього замдиректора КП «Харківський метрополітен», депутата міськради від Партії регіонів.

Державне ПАТ «Київський електровагоноремонтний завод ім.Січневого повстання 1918 р.», пропонував виконати роботи за 850,09 млн грн., тобто на 15% дешевше. Однак цю пропозицію відхилили за порушення низки вимог: щодо документації – в т.ч. на підтвердження виконання аналогічних контрактів, технічних вимог по пожежній безпеці, а також – зазначення в поданих документах недостовірної інформації (з приводу чого – у протоколі відхилення не зазначено).