Батько депутата і панамський офшор отримають 2,6 мільйони за вивезення сміття Одеси
27.02.2015   //  

КП «Житлово-комунальний сервіс «Пересипський» м.Одеси 12 лютого уклало угоду з ТОВ «Еко-Ренесанс» на вивезення відходів на суму 2,63 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Послуги надаватимуть у Суворовському районі Одеси. Вартість вивезення 1 м3 твердих побутових відходів складає 26,70 грн. Усього планується вивезти 98 368 м3 відходів.

«Еко-Ренесанс», яким наполовину володіють панамська компанія «Трейд Іновейшнс ІНК» і Олександр Вахрушев, батько Олега Вахрушева, депутата Одеської облради, екс-начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області. Раніше Олег Вахрушев належав до Партії регіонів, а тепер позафракційний.

До грудня 2010 року «Еко-Ренесанс» називалась ТОВ «Слов’янський Альянс» і належала депутатам Одеської облради Костянтину Розову і Віктору Ткаченку, який працює директором ТОВ «Інвестиційна група Слов’янський Альянс», що належала екс-нардепу Ігорю Маркову.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Союз», яким донедавна володів Ігор Марков. Тепер фірма «Союз» переоформлена на турецьку компанію – «Рамбай Ітхалят Іхраджат Пазарлама Ве Тіджарет Лімітед Ширкеті». Директором продовжує бути Юрій Кривенко, який обіймає цю посаду з 2007 році, відколи співвласником став Марков.

Нагдаємо, що Ігор Марков був народним депутатом від Партії регіонів. У вересні 2013 року ВАСУ позбавив Маркова мандата народного депутата. У жовтні Марков був арештований у справі про організацію побиття учасників акції проти встановлення пам’ятника Катерині ІІ в Одесі у 2007 році.