Владико після окупації Луганщини збільшив протяжність доріг у області і злив своїм партнерам 387 мільйонів
23.02.2015   //  

Служба автомобільних доріг у Луганській області 16 лютого уклала угоди з ТОВ «Дорбудтехнологія» на експлуатаційне утримання та поточний ремонт доріг державного та місцевого значення. Загальна вартість угод складає 387,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Послуги замовлено на 2015 рік коштом державного бюджету.

З них 118,68 млн грн. виділять на утримання і ремонт автодоріг загального користування місцевого значення. Протяжність цих доріг – 3938,4 км. Вартість послуг складе в середньому 30 132 грн/км.

Більша частин загальної суми – 268,63 млн грн. – піде на утримання і ремонт автодоріг загального користування державного значення. Згідно з тендерною документацією, їх протяжність становить 1960,2 км. Вартість послуг складе в середньому 137 тис грн/км.

Водночас за даними Державтоінспекції у Луганській області, станом на січень 2014 року, коли Віктор Янукович ще був президентом України, протяжність автодоріг загального користування державного значення становила 1931 км, тобто на 39 км менше. При цьому з того часу частина Луганської області була окупована проросійськими терористами ЛНР. В зв’язку з чим Верховна Рада України прийняла закон про зміну кордонів та розміру Луганської області.

У порівнянні з минулорічним тендером на утримання і ремонт доріг Луганщини загальна вартість послуг зросла майже у півтора рази. У 2014 році послуги замовили Луганському облавтодору за 286 млн грн.

Засновниками фірми «Дорбудтехнологія» є Авєтік і Лусіне Цоголакяни, а також Тігран Кочарян.

З грудня 2014 року керівником Луганської служби автодоріг є екс-працівник Луганського облавтодору Анатолій Владико.

Відомо, що Анатолій Владико досі значиться директором фірм «Дорбудвиробництво», де співвласницею є Лусіне Цоголакян і «Краснолуцького заводу будівельних матеріалів № 6», що належить Тіграну Кочаряну. Нагадаємо, що Цоголакян і Кочарян є співвласниками компанії «Дорбудтехнологія», що виграла цьогорічний тендер на утримання і ремонт доріг Луганщини.

Єдиним конкурентом на торгах було Колективне підприємство «Кремінський Агрошляхбуд», засновниками якого є 21 фізособа.