Люди Плачкова отримають 15 мільйонів від «Укренерго» за будівництво ремонтно-експлуатаційного пункту
23.02.2015   //  

ВП «Центральна електроенергетична система ДП «НЕК «Укренерго» 13 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Київська енергетична будівельна компанія» на будівництво ремонтно-експлуатаційного пункту в м. Новоград-Волинський, Житомирська обл. Вартість угоди склала 15,49 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають виконати до кінця поточного року, фінансування надає «Укренерго».

Фірма «Київська енергетична будівельна компанія» («КЕБК») зареєстрована у м. Вишгороді Київської області. Засновниками підприємства є Алла Бровко і ПрАТ «СВС-Дніпро», що належить колективу фізосіб, з яких найбільші окремі частки мають депутат Вишгородської міськради Володимир Випирайло, Володимир Немировський, Сергій Бондаренко та Юрій Терляєв.

З 2007 р. директором «СВС-Дніпро» є Микола Кравченко, який раніше очолював департамент капітального будівництва та реконструкції «Київенерго», працював у Мінпаливенергетики під керівництвом Івана Плачкова. Наразі Плачков є головою наглядової ради «Київенерго». За останні шість років «КЕБК» виграло тендерів на 226,08 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом «КЕБК» на торгах стало ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Укрбудінвест». Власниками фірми є низка фіз- та юросіб, з них найбільші частки – Юрій Апрасюхін, Людмила Бездітна, Віталій Сєнькін, Віктор Мельниченко, Микола Галібаренко й Олександр Сич.

На тендер також подавалося ТОВ «Хорос» із пропозицією на півмільйона дешевше, однак фірму відхилили – за неповний пакет документів, невідповідність техумовам та неправильно розраховані кошториси.