Коломойський найняв Голицю будувати житло на Печерську, за яке він вже винен Києву 6 мільйонів (фото)
23.02.2015   //  

Фірма «Боїнський комплекс», яка веде будівництво житлового будинку по вул. Івана Кудрі, 26, боргує міському бюджету 6,41 млн грн. Про це стало відомо з відповіді Департаменту економіки та інвестицій на запит народного депутата України Івана Мосійчука, яка розміщена на сайті КМДА.

У відповіді зокрема повідомляється, що у червні 2012 р. між Департаментом економіки та інвестицій та забудовником – ПАТ «Боїнський комплекс» – було укладено договір пайової участі на створення інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва у зв’язку з будівництвом житлового будинку з вбудованим банним комплексом і приміщеннями соціально-побутового призначення та підземним паркінгом.

У зв’язку із порушенням з боку забудовником термінів сплати пайового внеску наразі накопичилася заборгованість у сумі 6,41 млн грн.

За твердженням Департаменту, боржнику вже надсилали претензії й розрахунки заборгованості, інформація про порушення неодноразово надавалася органам прокуратури.

Ділянку на Кудрі,26 фірма «Боїнський комплекс» отримала в 2006 р. Тоді Київрада виділила їй 0,383 га у короткострокову оренду на 5 років для зведення вказаного вище будинку. У 2012 р., попри те, що роботи так і не почали, договір поновили ще на п’ять років.

Згідно з умовами договору 7 % загальної площі будинку мали бути передані Головному управлінню житлового забезпечення КМДА, окрім того фірма повинна була сплатити до бюджету Києва 5% витрат на будівництво.

Будівельні роботи на вказаній ділянці розпочали тільки зараз: ділянка огороджена будівельним парканом, вирито котлован, триває підготовка будмайданчика.

2015-02-19 10.22.45 2015-02-19 10.32.40

Щодо забудовника, фірми «Боїнський комплекс», то з 2008 р. незмінним директором фірми є Ярина Павлюкова. За даними SMIDA, керівником цієї фірми Павлюкова працює за сумісництвом, основне ж її місце роботи – провiдний спецiалiст Департаменту фiнансування будiвельних проектiв ПАТ «КБ Приватбанк». Загалом згідно з останньою річною звітністю на SMIDA, в компанії працює 1 людина.

Власником «Боїнського комплексу» є ТОВ «ІКБ-Інвест», який у свою чергу належить дніпропетровському КУА «Фінансовий капітал», в структурі власності котрої – низка компаній, заведених одна на одну. Разом з тим, більша частини з них приписана в Дніпропетровську або на набережній Перемоги 32, де знаходиться центральне відділення «Приватбанку», або по пров. Джинчарадзе, 4/1, де також знаходиться відділення «Приватбунку»,а також приписаний торговий дім «Авіас» з групи Коломойського.

Щодо виконавця будівельних робіт, то «Боїнський комплекс» сам їх не веде – генпідрядником проекту наразі є «Геос-УКБ», технічний нагляд здійснюється з «Геос Девелопмент».

«Геос Девелопмент» заснований у лютому-2013 р., власниками фірми є Микола Негрич та його тесть Михайлл Голиця, який у 1996-2010 очолював Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА, а у 2010-2012 рр. був директором «Київміськубуду», окрім того декілька разів був депутатом Київради.

«Геос-УКБ» зареєстрували у липні 2013 р., статутний капітал складає 20 тис грн. Фірма записана на Сергія Уманця та Богдана Окольнича. Уманець відомий як партнер Негрича по низці фірм, зокрема ТОВ «Дизайн Геос» (до 2011р.), ТОВ «Вотер Енерджи», ТОВ «МТЦ».