СхідГЗК купив сірки на 79 мільйонів у рідної фірми партнера екс-замдиректора СхідГЗК
18.02.2015   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 11 лютого за результатами тендерів уклав угоди на постачання грудкової сірки і вуглеамонійної солі. Загальна вартість угод складає 94,43 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На 15,85 млн грн. замовлено 2039 тонн вуглемонійної солі по 7776 грн/т. Постачальником обрано харківське ТОВ «Торгсервіс» Бориса Гринька і Сергій Євсєєв.

Решту 78,58 млн грн. заплатять за 30 061 тонн грудкової сірки по 2614 грн/т. Постачальником буде ТОВ «ТД «ЕКО – Сервіс».

Компанію «Еко-Сервіс» заснував Ігор Ведута, який і сьогодні залишається міноритарним співзасновником і директором фірми. Віднедавна основним власником фірми є ТОВ «Енерджі Трейд Груп», що належить кіпрському офшору «Вінгтон трейдінг ЛТД». Свого часу «Енерджі Трейд Груп» тримала рахунки виключно у «Діамантбанку» народного депутата Давида Жванії. На тендерах у 2010-2012 рр. «Енерджі Трейд Груп» найчастіше конкуренцію складав саме «Діамантбанк».

Крім того, Ігор Ведута є співзасновником благодійного фонду ім. Віктора Замули «Наше місто». Серед засновників цього фонду є також екс-заступник директора «СхідГЗК» Руслан Журило. Нещодавно Журило очолив держпідприємство «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», за яким закріплено майнові права на Іршанський гірничо-збагачувальний і Вільногірський гірничо-металургійний комбінати, відібрані державою у групи Дмитра Фірташа за допомоги групи дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського.