Податківці оштрафували «Укрспирт» на 187 мільйонів за вивіз продукції без штампу податкового посту
16.02.2015   //  

Державна фінансова інспекція оштрафувала ДП «Укрспирт» на 186,96 млн грн за нелегальне відвантаження 2,63 тис декалітрів фракції головної етилового спирту (ФГЕС) і 124 тис декалітрів спирту. Про це свідчить постанова Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 грудня.

У травні 2014 року фіскали перевірили діяльність Залучанського місця провадження діяльності ДП «Укрспирт» і встановили порушення порядку відпуску продукції.

Відповідно до законодавства, на акцизних складах постійно діють представники податкової служби, які ставлять відмітки та особистий підпис на товарно-транспортних накладних, якими погоджують ввезення і вивезення спиртової продукції.

У ході перевірки було виявлено, що накладні про відвантаження ФГЕС і спирту, що зберігалися на Залучанському МПД, за вересень 2012 року і лютий-березень 2014 року не містять погодження податківця.

На ДП «Укрспирт» було накладено штрафи у розмірі 3,13 млн грн і 183,83 млн грн.

До складу ДП «Укрспирт» входить 38 місць провадження діяльності та зберігання спирту (МПД), що не є окремими юридичними особами чи відокремленими підрозділами ДП «Укрспирт».

Відповідно до чинного законодавства, виробництво спирту може здійснюватися лише на державних підприємствах, а біоетанолу – на підприємствах усіх форм власності за наявності у них ліцензій.