Партнер Боделана-молодшого орендував 150 гектарів біля Вилково за жалюгідні 4 тисячі гривень на рік
12.02.2015   //  

Суд зобов’язав Мале приватне підприємство «Еко-Тур-Центр «Венеція» повернути земельну ділянку загальною площею 149,54 га до земель Вилківської міської ради. Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 2 лютого.

24 грудня 2004 року Кілійська райдержадміністрація передало фірмі «Еко-Тур-Центр «Венеція» в оренду на 49 років ділянку із земель водного фонду загальною площею 149,54 га (о. Сабош). Фірма отримала для сінокосіння та рибогосподарських потреб 79,53 га пасовищ, озеро площею 62,96 га, 7,02 га під греблею і 0,03 га забудованих земель.

Орендна плата була встановлена у розмірі 3738,5 грн в рік з розрахунку 25 грн за 1 га.

У липні 2014 року до суду з вимогою розірвати договір оренди і повернути землю міськраді звернулася обласна прокуратура. І суд першої інстанції її позов задовольнив.

Суд дійшов висновку, що розпорядження РДА, на основі якого був укладений договір оренди, суперечить вимогами законодавства, адже на момент його винесення не було проведено нормативну грошову оцінку ділянки, на підставі якої розраховується орендна плата.

Нормативна грошова оцінка ділянки була проведена лише у 2010 році. У подальшому Кілійська РДА зверталася до фірми «Еко-Тур-Центр «Венеція» з пропозицією переглянути орендну плату, на що отримувала неодноразові відмови орендаря.

МПП «Еко-Тур-Центр «Венеція» заснував Анатолій Бєловоленко. У 2008 році засновниками підприємства стали одесити Олександр Руденко і Сергій Тормасінов, а директором – депутат Вилківської міськради Олексій Жуковський.

Олександр Руденко і Сергій Тормасінов разом із племінником колишнього мера Одеси Руслана Боделана Ігорем Боделаном були співзасновниками вже ліквідованих ТОВ «Укрскайтрейд» і ТОВ «Агроком Холод». При цьому Ігор Боделан і Олександр Руденко досі є співзасновниками ТОВ «Червоний Лобстер».

Зауважимо також, що батько Ігоря Боделана Володимир Боделан у 1995-1998 рр. очолював Кілійську РДА, а протягом 1998-2013 рр. – Кілійську районну раду.