Генпрокуратура не добилася арешту майна фірми, яка розігрувала мільйони «Енергоатому»
08.02.2015   //  

Апеляційний суд м.Києва залишив без задоволення скаргу слідчого, що стосувалась накладення арешту на тимчасово вилучене майно під час тимчасового доступу до речей та документів ТОВ «Техно Хім Інвест». Про це йдеться в ухвалі суду від 6 січня.

Дозвіл на доступ до речей і документів ТОВ «Техно Хім Інвест» отримано в рамках кримінального провадження за фактом зловживання владою службовими особами Київської міжрегіональної митниці Міндоходів.

Клопотання про арешт майна надійшло від слідчого слідчої групи ГСУ МВС України Хіміча С.В. за погодженням з Генпрокуратурою.

Представник генпрокуратури Денис Долбещенков повідомив, що вилучені документи мають доказове значення у кримінальному провадженні і свідчать про спричинення збитків державним інтересам. Мається на увазі постачання ДП «НАЕК «Енергоатом» кабелів за завищеними цінами шляхом підроблення документів щодо відправника та дійсної вартості товару. Прокурор зазначив, що існує реальна загроза зміни або знищення речових доказів у кримінальному провадженні.

Печерський райсуд Києва 16 грудня не задовольнив клопотання прокурора, оскільки не встановив правових підстав для арешту майна. Зокрема компанія «Техно Хім Інвест», в якої вилучено майно, не має статусу підозрюваного у справі. Взагалі в рамках кримінального провадження жодній особі поки не повідомлено про підозру, тобто особа, що нестиме відповідальність, не встановлена.

Апеляційний суд м.Києва визнав рішення першої інстанції законним і залишив його без змін.

Власником «Техно Хім Інвест» донедавна був Віталій Карлюк. Тепер фірму переоформлено на Олександра Чорного.

Віталій Карлюк мав прописку у м.Кагарлик Київської області і відомий як виробник насіння сільськогосподарських культур.

Вищезгаданий Віталій Карлюк також значиться співвласником мисливського угіддя на 35 тис га у Кагарлицькому районі через ТОВ «Оксамит-Сервіс». Власниками цього підприємства є також екс-нардепи Микола Рудьковський, Таріел Васадзе, нардеп Віталій Хомутиннік, екс-радник в.о. президента Турчинова – Олександр Кузьмук, екс-нардепи Сергій і Олександр Буряки, заступник голови державного комітету лісового господарства (2008-2011) Віктор Червоний та ін.

Директором фірми «Техно Хім Інвест» була Короленко Ольга Олександрівна. Особа з таким ПІБ раніше обіймала аналогічну посаду у ТОВ «Фармасепт» Владислава Труша і Олександра Тимошенка, чоловіка Юлії Тимошенко.

«Техно Хім Інвест» відома тим, що розігрувала тендери з фірмою «Інформторгсервіс» Олександра Тимошенка і Владислава Труша.