Екс-начальнику водгоспу дали 15 мільйонів на каналізацію під Дергачами, якою раніше займались рідні фірми заступника Добкіна
03.02.2015   //  

Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації 28 січня уклав угоди з ТОВ «Спецводстрой» на придбання обладнання і реконструкцію очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району. Загальна вартість договорів складає 15,17 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більшу частину суми – 12,34 млн грн. – витратять на придбання монтованого обладнання для робіт по реконструкції. Решту 2,83 млн грн. коштуватимуть роботи.

Передбачено зведення блоку біологічної очистки, блоку мікрофільтрації, влаштування контактних резервуарів, влаштування зовнішніх мереж електроосвітлення та електропостачання, монтаж обладнання та ін.

Зазначено, що замовлення робіт і обладнання були відкориговані. У липні 2014 р. «Спецводстрой» вже отримував підряд на цей об’єкт. Вартість договору тоді склала 21,02 млн грн і так само включала в себе закупівлю обладнання і роботи. Чи фінансувався цей договір невідомо.

Співвласниками фірми «Спецводстрой» є Інна Морозова та Леонтій Антонюк, який раніше очолював Харківське обласне виробниче управління меліорації і водного господарства.

Єдиним конкурентом на торгах було ПП «Інжинірингова компанія технології ВК» Сергія Гуслєва.

За даними ВДЗ, тендери на реконструкцію каналізації в Малій Данилівці проводились також у 2012 р., коли переможцем стало ПП «Кварц М», і у 2013 р., коли підряд дістався ТОВ «Строй Інжінірінг Девелопмент».

У 2006-2010 рр. до складу засновників «Строй Інжінірінг Девелопмент» входив Євген Савін, який з квітня 2010 по березень 2014 р. був заступником голови Харківської ОДА. Потім його частка була переоформлена на дружину Вікторію Савіну. З квітня 2011 р. засновником «Строй Інжінірінг Девелопмент» був одноосібно записаний Петро Журба.

Також Вікторія Савіна до початку лютого 2012 р. значилась співзасновницею фірми «Кварц М», яку потім переоформили на Сергія Галагурю.