«Межигірська» фірма перевела на безпечного власника ще шмат нерухомості Януковича на Оболоні
30.01.2015   //  

Нерухоме майно на проспекті Героїв Сталінграда, яким раніше володіла підконтрольна біглому екс-президенту Віктору Януковичу фірма «Київбуджитло», восени переоформили на нового власника. Про це свідчить витяг із Держреєстру речових прав на нерухоме майно.

Йдеться про нерухомість за адресою проспект Героїв Сталінграда, будинок 8а (літера Б), там знаходиться колишня поливочна станція.

Снимок1 Снимок2

Новим власником став Ростом’ян Артур Хачатурович. Його право власності оформлене за договором купівлі-продажу. Договір був укладений 2 жовтня 2014 р. і посвідчений нотаріусом Альоною Петріцькою. Згідно з документами, знайденими минулої зими в «Межигір’ї», вона у якості нотаріуса обслуговувала фірми «межигірської» групи. Відомості про державну реєстрацію обтяжень відсутні, тобто арешт на майно не накладався.

До Ростом’яна нерухомість на Сталінграда була оформлена на ТОВ «Київбуджитло». Незмінним власником компанії «Київбуджитло» є ТОВ «Дом Лесника», на який також була оформлена земля під маєток в Сухолуччі – мисливських угіддях Януковича у Дніпровсько-Тетерівському лісгоспі. Цей же «Дом Лесника» займався постачанням коштовних матеріалів для розбудови «Межигір’я».

5c91c0c-obolon2Як зазначено в реєстрі, «Київбуджитло» викупило будівлю станції у березні 2012 р. На її місці фірма планувала збудувати спорткомплекс. Про це стало відомо в серпні 2014 р, уже після втечі Януковича, коли серед проектів рішень Київради з’явився проект (на фото зліва) передачі фірмі «Київбуджитло» земельної ділянки 0,32 га під станцією – в оренду на 25 років для реконструкції під фізкультурно-оздоровчий комплекс. Проект поки що не був винесений на голосування в Київраді.

Нагадаємо, у той же день, коли було переоформлено будівлю поливочної станції, з різницею в 12 хвилин у того ж нотаріуса було переоформлене право власності на приватний будинок Януковичів на Оболонській набережній, 33. До жовтня 2014 р. він також був оформлений на ТОВ «Київбуджитло», однак за результатами договору купівлі-продажу перейшов до того ж Артура Ростом’яна. Даних про накладення арешту в реєстрі також не було.

Щодо нового власника будинку на Оболонській набережній та нерухомості на Героїв Сталінграда, то він також пов’язаний з мисливським оточенням екс-президента. За даними «Наших Грошей» Артур Ростом’ян тривалий час був приписаний по вул. Радянській у селі Голованівськ, в одному будинку й сусідній квартирі з Вачаганом Ростомяном.

Останній відомий як співзасновник ТОВ «Мисливсько-рибальський клуб «Ярик», про який «Наші Гроші» писали восени. Цей мисливський клуб Вачаган Ростомян створив разом з Василем Сапком, сином генерал-майора Костянтина Сапка, кількаразового очільника Головного управління МВС у Київській області, у тому числі епохи Віктора Януковича. Ім’я Костянтина Сапка, фігурує у списку президентського мисливського клубу «Кедр», того самого, на який у 2012 р. оформили 30 тис га вже згаданого вище Сухолуччя.

Нагадаємо, на Оболонській набережній екс-президенту також належить квартира у будинку 15/5. В ній Янукович офіційно був прописаний ще до обрання президентом. Після того, як він переїхав до Межигір’я, помешкання продовжували утримувати за рахунок «Танталіту». Після втечі Януковича квартиру опломбувала прокуратура. Детальніше про нерухомість родини Януковича тут.