Найкращі парковки та таксі «Борисполя» контролює оточення кума Пшонки
29.01.2015   //  

borpark_3Найближчі парковки до терміналів D та B аеропорту «Бориспіль» обслуговує компанія «Аеропорт паркінг», засновниками якої є друзі народного депутата Сергія Міщенка. Про це йдеться у сюжеті Аліси Юрченко у телепрограмі «Наші гроші».

Компанія «Аеропорт паркінг» обслуговує чотири паркувальні майданчики на території аеропорту «Бориспіль». Оскільки вони найбільш наближені до терміналів D та B, то і плата за паркування на них найвища – в середньому 15-30 грн. за годину.

Варто зауважити, що собі аеропорт залишив менш привабливі парковки, віддалені від терміналів.

«Стоянки біля терміналу – це приблизно $1 з пасажира недоотриманого аеропортом прибутку. Тобто це приблизно $7 млн на рік», – підрахував перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

borpark_8 borpark_9

ТОВ «Аеропорт паркінг» було створене у лютому 2014 року. Як повідомив керівник аеропорту, компанія «Аеропорт паркінг» без конкурсу перебрала на себе права іншої бориспільської фірми – «ТМД Сервіс». З останньою договір було укладено у 2010 році на підставі конкурсу. Дія цього договору закінчилася 1 січня 2014 року, та в лютому його було продовжено до 31.12.2024.

borpark_2

Компанія «Аеропорт паркінг» оформлена на її директора Дмитра Мазура, який до цього був керівником фірми «ТМД Сервіс». Одним із засновників останньої донедавна був Олександр Івлєв – бізнес-партнер Валерія Сєрого та Владислава Байчаса. Валерій Сєрий працював помічником нардепа Сергія Міщенка, а Владислав Байчас – бориспільський політик, відомий як кум Міщенка.

borpark_7

Сергій Міщенко свою причетність до компанії «Аеропорт паркінг» заперечує.

королевская пшонкаНагадаємо, після революційних подій у 2014 році державна служба Sky taxi в аеропорті «Бориспіль» була ліквідована, а її місце, за даними телепрограми «Наші гроші», теж без конкурсу зайняла компанія «Авто-Україна», яку засновували вже згадані Владислав Байчас та Валерій Сєрий. Також до складу її засновників входив Олександр Івлєв.

Від «Наших грошей»:

З липня 2014 року директором і засновником ПП «ТМД Сервіс» є Михайло Голуб.

Нинішніми засновниками ТОВ «Авто-Україна» є Вячеслав Алімов і Наталія Довженко. Алімов увійшов до складу засновників фірми ще у 2011 році, а Довженко з 2010 року є директором компанії.

Наприкінці 2013 року газета «Вести» повідомила з посиланням на джерела, що Міщенко обрав хресними для свого сина міністра соцполітики Наталю Королевську та нардепа Артема Пшонку, сина Генпрокурора. З’явилось навіть фото з цієї події.

Міщенко обіцяв подати за ту публікацію до суду, однак дані про судовий позов так і з’явились.