Печерський суд відпустив хабарника з Нацгвардії, спійманого на відкаті за підозрілі консерви
22.01.2015   //  
Помічник міністра оборони Юрій Бірюков у жовтні повідомив, що занадто дешеві консерви (у тому числі від «Візиту») для військових виготовляють незрозуміло з чого. Однак про результати перевірки даних не було.

Помічник міністра оборони Юрій Бірюков у жовтні повідомив, що занадто дешеві консерви (у тому числі від «Візиту») для військових виготовляють незрозуміло з чого. Однак про результати перевірки даних не було.

Печерський райсуд Києва відпустив під заставу в 240 тис. грн затриманого за хабар начальника управління тилу Нацгвардії. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Відповідне рішення про обрання запобіжного заходу суд виніс у середу, 21 січня.

За словами співрозмовника агентства, слідчі органи оскаржують це рішення суду, оскільки вважають його неправомірним.

Як відомо, днями слідчі військової прокуратури і СБУ задокументували отримання начальником управління тилу Святославом Манжурою хабара в розмірі 230 тис. грн.

За інформацією старшого помічника генпрокурора з особливих доручень Валерія Карпунцова, ці гроші були отримані за сприяння у перемозі однієї з фірм у конкурсних торгах на постачання продуктів харчування для потреб Нацгвардії.

За повідомленням СБУ, підполковник мав отримати 10 % від суми угоди за постачання тушонки.

Пізніше у повідомленні військового прокурора центрального регіону Юрія Літієва телеканалу «Інтер» була уточнено, що тиловика взяли на отриманні частини хабаря, й була озвучена загальна сума відкату – 570 тисяч гривень, що складало 10% від суми контракту.

За офіційним повідомленням ГПУ, тиловика прихопили на отриманні грошей від «співзасновників фірми». Повідомлено про підозру одного із співзасновників фірми-переможця.

З часу призначення Манжури у тилову службу Нацгвардії у квітні цього року, постачальником м’ясних консервів на близьку до озвученої прокурором суми у 5,7 мільйонів гривень було ТОВ «Візит», що належить сестрам Ірині Кут і Олені Березюк, дружині депутата Білоцерківської райради Руслана Березюка, який донедавна представляв Партію регіонів, а тепер позапартійний. Сім’ї Березюків також до початку 2011 року належало «Укрпродакорд ОР», що входило в пул постачальників харчування армії, сформований за час керівництва в Міністерстві оборони Михайла Єжеля.

Нагадаємо, раніше помічник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив про інспекцію одного з підприємств, що виготовляє консерви для військових. Бірюков завважив, що харчі для армії купують по занадто низьким цінам як для якісної продукції. З оприлюднених ним фотографій видно, що серед них є консерви з маркуванням «Візиту».

Про інші випадки, коли військові хабарники уникали покарання, у статті «Дежавю від Генпрокуратури».