Фірма «Українського реєстрового козацтва» відставного полковника СБУ торгує вугіллям від терористів ЛНР
20.01.2015   //  

Фірми «Українського реєстрового козацтва» продають вугілля з окупованих територій, встановила журналіст телепрограми «Наші гроші» (ZIK) Надія Бурдєй.

ГРФ12

У ході журналістського експерименту з пошуку антрацитового вугілля, яке видобувають лише на окупованих територіях Донбасу, програма знайшла в інтернеті постачальника – фірму «Київ-пісок». Телефоном представники компанії повідомили, що пальне везуть із Луганська. Склади знаходяться під Києвом, у селищі Бортничі. Після невеликої тестової закупівлі журналісти отримали рахунки від компаній «Господарсько-комерційний центр Українського Реєстрового Козацтва» та «Гросс».

грф15

ТОВ «ГКЦ УРК» заснована громадською організацією «Українське реєстрове козацтво» (УРК), компаніями «Гросс» та «Фінансово-правова група «Тамерлан» і кількома фізичними особами.

грф2Найбільшою часткою фірми «ГКЦ УРК» володіє «Українське реєстрове козацтво«, гетьманом якого є полковник СБУ в відставці Анатолій Шевченко, ректор держуніверситету інформатики та штучного інтелекту.

Головним отаманом козацтва є Михайло Паньков, співробітник Інституту військової розвідки Міноборони. До складу керівництва УРК входить екс-прем’єр Криму – Анатолій Франчук.

Засновниками ТОВ «Гросс» є Людмила і Наталія Чепурні, директор – Олександр Чепурний.

Групу «Тамерлан» заснували Ігор Підкіпний, Оксана Коваленко, Олександр Хорунженко і Ольга Педенюк. Ігоря Підкіпного називають адвокатом та начальником юридичної групи Головного штабу Всеукраїнської громадської організації «Українське Реєстрове Козацтво».

Черед фізосіб-засновників «ГКЦ УРК» найбільшою часткою володіє Андрій Нагребельний, відомий як юрисконсульт адвокатського об’єднання «Юридична фірма «Де-юре», яку також представляла вищезгадана Педенюк з «Тамерлану».

Нагребельний, Підкіпний і Педенюк у 2006 році були включені у виборчий список Всеукраїнської партії духовності і патріотизму, який очолювали вищезгадані керівники «Українського реєстрового козацтва» Шевченко і Паньков. З’їзд цієї партії проводився у Донецьку.

«Українське реєстрове козацтво» також має угоду про співробітництво з Донецьким науково-дослiдним вугiльним інститутом та угоду про співробітництво з Міжнародним громадським об’єднанням «Союз Козаків Росії й Зарубіжжя».