Замміністра ЖКГ по євроінтеграції став опікун Колобова
12.01.2015   //  

Заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань європейської інтеграції призначено Романа Чуприненка. Відповідне розпорядження прем’єр-міністра Арсенія Яценюка від 24 грудня оприлюднено на урядовому сайті.

Роман Чуприненко за часів президента Віктора Януковича працював директором Департаменту забезпечення діяльності міністра фінансів Юрія Колобова.

За даними «Української правди», у січні 2013 року Колобов, Чупруненко, а також перший віце-премєр Сергій Арбузов і голова «Укрексімбанку» Микола Удовиченко державним коштом провели п’ять днів у Сан-Франциско (США) «для проведення зустрічей із керівництвом міжнародних фінансових установ». Подорож трьох урядовців коштувала 189 тис грн. (майже $25 тис), за свого керівника «Укрексімбанк» платив окремо. Відтак один день перебування кожного з урядовців в Америці коштував понад $1,5 тис.

Через два тижні після тієї подорожі Удовиченко був переведений з «Укрексімбанку» на посаду замголови Нацбанку, який раніше очолював Арбузов. Удовиченко був звільнений з НБУ тільки в середині 2014 року, коли Арбузов і Колобов вже втекли з України.

У свою чергу Чуприненко після Майдану зберіг свою посаду у Мінфіні, який тоді очолив Олександр Шлапак. Призначення до МінЖКГ Чуприненко отримав після того, як новим міністром фінансів стала Наталія Яресько.