Фірма Орлова підняла шахтарям Вугледара залізничний прайс до 31 мільйона (додано)
11.01.2015   //  

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» 24 грудня уклало угоду з ТОВ «Південтрансбуд» на організацію перевезення вантажів залізницею у 2015 році на суму 30,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Шахтоуправління знаходиться у вільному від терористів Вугледарі.

Торги проведено за переговорною процедурою, оскільки «Південтрансбуд» має угоду від 2007 року з «Донецька залізниця» на експлуатацію залізничної під’їзної колії до «Південнодобаської №1».

Послуги фірми подорожчали у порівняння з минулими роками. У 2014 році «Південнодонбаське №1» уклало угоду з «Південтрансбудом» на 25 млн грн., у 2012 – на 22 млн грн.

Засновниками «Південтрансбуду» є кілька фізосіб, у тому числі Олена Храмих. Вона очолювала ревізійну комісію ПАТ «Європейський промисловий банк», який належить родичам донецького екс-нардепа Андрія Орлова, а також була бухгалтером ТОВ «Енергоімпекс» того ж Орлова.

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист від представника компанії «Енерготранс», у якому зростання вартості вантажоперевезень пояснюється збільшенням видобутку вугілля «Південнодонбаською №1», а відтак фізичним збільшенням вантажопотоку.

«Обсяг перевезень вантажів ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаська № 1» в 2013 році склав – 16668400 тон, в 2014р. – 16889600 тон. Запланований обсяг перевезень у 2015 році становить 18782400 тон.

Таким чином, так зване «збільшення» вартості відбувається не через підвищення ТОВ «Південтрансбуд» тарифу, як викладено в статті, а через збільшення навантаження шахти.

Додатково до викладеного вважаємо за необхідне підтвердити, що між ТОВ «Південтрансбуд» та ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаська № 1» дійсно укладено новий договір на залізничне обслуговування, згідно з яким загальна орієнтовна вартість договору становить 30,54 млн. грн. При цьому, на підставі вищевикладеного, дана вартість сформована із планованого до перевезення обсягу вугілля, яке запланувало добути ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаська № 1». Ніякого відношення до підвищення цін на послуги, що надаються, орієнтовна вартість договору не має.

Крім цього, за весь час свого існування ТОВ «Південтрансбуд» є найбільш стабільним підприємством щодо формування ціни на надавані послуги. Більш того, вартість надаваних ТОВ «Південтрансбуд» послуг, є однією з найнижчих по Україні серед підприємств, що надають аналогічні послуги», – йдеться у листі.

Від «Наших Грошей»

Дякуємо автору листа, який наприкінці також завважив про «поширення неправдивої інформації, та інформації яка чорнить ділову репутацію підприємства». Саме від нього ми отримали дані про кількість вантажів, оскільки у «Віснику держзакупівель» ці дані не публікувались – були тільки дані про вартість угод. Відтак ціну контрактів ми поділили на обсяг вантажів і отримали наступне: вантажоперевезення у 2014 році коштувало 1,48 грн./т, у 2015-му – 1,63 грн./т. Тобто маємо не тільки збільшення обсягу перевезення, а й зростання вартості перевезення однієї тонни вантажів.