Рідна фірма Горбалів і «ударівця» банкрутує, не повернувши «Укргазбанку» 81 мільйон
30.12.2014   //  

Суд стягнув з ТОВ «Українська інвестиційно-інжинірингова компанія» на користь «Укргазбанку» 81 млн грн. – це вартість непогашених фірмою облігацій. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 4 грудня.

У 2005 році «Укргазбанк» став власником облігацій, емітованих фірмою «Українська інвестиційна-інжинірингова компанія», вартість яких становить 81 млн грн.

Термін обігу облігацій – з 1 вересня 2005 року по 1 вересня 2014 року.

У вказаний строк банк пред’явив облігації до погашення, однак фірма їх не погасила і не сплатила банку 81 млн грн.

Суд зобов’язав ТОВ «Українська інвестиційно-інжинірингова компанія» виконати умови договору.

Власником 92,99% акцій «Укргазбанку» є держава.

ТОВ «Українська інвестиційно-інжинірингова компанія» у 2002 році заснували нинішній депутат Київради від «УДАРу» Сергій Левада і колишній топ-менеджер «Укргазбанку» Олег Горбаль. Проти останнього за часів Віктора Януковича було порушено кримінальну справу за підозрою у розтраті державних коштів, виділених на рекапіталізацію банку у 2009 року. Влітку цього року прокуратура закрила цю справу.

З 2007 року замість Олега Горбаля до складу засновників «Української інвестиційно-інжинірингової компанії» увійшов його брат Василь Горбаль. Раніше він був головним акціонером «Укргазбанку», а нині є міноритарієм цієї установи.

З кінця 2012 року засновником ТОВ «Українська інвестиційно-інжинірингова компанія» є ТОВ «Компанія з управління активами «Пріоритет Фінанс». Власником останнього є ТОВ «Пріоритет Капітал», засновниками якого є Олександр Андрющенко і Олег Кравченко.

У середині грудня цього року суд порушив справу про банкрутство ТОВ «Українська інвестиційно-інжинірингова компанія» за заявою самої фірми.