Наступного року в аеропорті «Бориспіль» проїдять понад 40 мільйонів, удвічі більше ніж торік
30.12.2014   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 24 грудня уклав угоду з ПП «ТІДІ ЛТД» на послуги забезпечення харчуванням. Вартість угоди складає 34,98 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про харчування у барах бізнес-залів на внутрішніх та міжнародних рейсах у 2015 році.

Замовлено біле та сухе вино, віскі, коньяк та інші алкогольні і безалкогольні напої, а також солодощі, фрукти й закуски тощо.

Також аеропорт «Бориспіль» окремо замовив харчування VIP зали – акцептував пропозицію «ТІДІ ЛТД» вартістю 8,48 млн грн. Договір по цьому тендеру ще не підписано.

«ТІДІ ЛТД» заснувала у липні 2013 року Оксана Юракова, колишня дружина Олександра Юракова, депутата Києво-Святошинської районної ради Київської області (УДАР). Юраков у 2005-2008 роках був радником міністра транспорту, завідував секретаріатом транспортного комітету Верховної Ради.

У 2014 році засновники «ТІДІ ЛТД» змінилися. Тепер ними значаться лондонська компанія «CITY F& P LTD», Кирило Клименко і Олена Юданова.

На участь у торгах подавалось ще п’ять компаній. Пропозицій двох учасників були у три і чотири рази дешевші, ще одна заявка була дешевша на майже 6 млн грн., різниця ще з однією складала до мільйона гривень. Замовник мав претензії до учасників зокрема щодо змісту технічної частини (асортименту продукції).

Єдиним конкурентом залишилось ТОВ «ДІП Груп», де засновниками є Сергій Левада, бізнес-партнер екс-нардепа від Партії Регіонів Василя Горбаля, і політтехнолог Віталій Бала, директор Агентства моделювання ситуацій.

Відомо, що пропозиція «ДІП ГРУП» була дешевшою, складала 32,86 млн грн. і спершу замовник акцептував саме її. Однак пізніше була акцептована дорожча пропозиція «ТІДІ ЛТД», з яким і підписали договір. Таке можливо у випадку, коли постачальник «ДІП ГРУП» відмовився від укладання угоди.

Минулого року щодо харчування у бізнес-залах і VIP укладено угод в сумі на 22,39 млн грн. Тоді більша частина замовлення дісталася «ДІП ГРУП», а новостворене «ТІДІ ЛТД» організовувало харчування VIP зали.