Рідна фірма Прасолова має сплатити «Енергоатому» понад мільйон штрафу за непоставлену продукцію для АЕС
28.12.2014   //  

ТОВ «Інвестиційна група «Перше Джерело» має сплатити на користь ДП «НАЕК «Енергоатом» в особі відокремленого підрозділу «Атомкомплект» 1,22 млн грн. штрафу і пені за недопоставлену продукцію. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 16 грудня.

8 травня 2013 року «Атомкомплект» і ТОВ «ІГ «Перше Джерело» уклали договір поставки запасних частин виробництва ПАТ «Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе» для Южно-Української та Запорізької АЕС.

З врахуванням додаткової угоди, сума договору склала 30,28 млн грн. Договір діяв до 30 червня цього року.

На день розгляду справи в суді фірма поставила «Атомкомплекту» продукцію на суму 24,09 млн грн.

Відповідно до договору, за порушення строку поставки продукції суд стягнув з фірми 439 тис грн. штрафу і 786 тис грн. пені.

Нинішніми засновниками ТОВ «Інвестиційна група «Перше джерело» є Віталій Полулященко і Андрій Слєпченко, який є директором фірми з квітня минулого року.

У 2006 році цю фірму заснували Ігор Прасолов та його дружина Наталія. Прасолов на той момент склав повноваження гендиректора компанії СКМ Ріната Ахметова та обрався до парламенту від Партії регіонів. Прасолов вийшов зі складу засновників «Першого джерела» у 2009 році, його дружина – у 2010. Їхні частки були перереєстровані на Ірину Коновалову та Ангеліну Удовиченко, яка була директором «Першого джерела» протягом 2006-2013 років. Разом з Прасоловим Удовиченко входила до ради «Українського пенсійного фонду».

З грудня 2012 року по лютий 2014 року Ігор Прасолов був міністром економічного розвитку і торгівлі України.

Державні тендери ТОВ «ІГ «Перше джерело» почало вигравати у 2013 році, в якому отримало від «Енергоатома» підрядів на суму 53,93 млн грн. А у березні цього року – ще на 9,3 млн грн. Крім того, у травні цього року суд визнав укладеним між «Енергоатомом» і ТОВ «ІГ «Перше джерело» ще один договір на суму 28 млн грн.