Новоспеченій фірмі з гнізда Голиці за копійки видали півгектара на Оболоні завдяки «будці» (фото)
26.12.2014   //  

Київська міська рада 26 грудня ухвалила рішення про передачу ТОВ «ЖК Майорова» земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирного житлового будинку на вул. Михайла Майорова, 6 в Оболонському районі.

карта1

Йдеться про ділянку площею 0,4621 га, яка знаходиться на Мінському масиві (кадастровий номер 8000000000:78:134:0045). Землю дають в оренду на 10 років. Нормативна грошова оцінка всієї ділянки – 2,33 млн грн. Орієнтовний розмір орендної плати за неї становитиме 69 757 грн./рік (3%).

Право оренди оформлюють у зв’язку з тим, що фірма викупила нерухомість, яка наразі знаходиться на вказаній ділянці. Згідно з пояснювальною запискою до рішення, йдеться про будівлю, яка займає 36 кв.м.

За даними очільника «Демократичного Альянсу» Василя Гацька, це невелике приміщення «холодного складу» параметрами 5х7м (див. фото).

гацько будка

За інформацією, оприлюдненою в пояснювальній записці, на цю землю раніше претендували два комунальних підприємства: минулого року клопотання подавали КП «Спецжитлофонд» – для будівництва житлового будинку, у тому числі за програмою «Доступне житло», а також КО «Київзеленбуд» – під будівництва соціального житла. Окрім того ця земля на момент голосування також була у переліку ділянок, щодо яких розглядалася можливість продажу на земельних торгах.

Фірма «ЖК Майорова» зареєстрована у травні цього року, має 900 тис грн. статутного фонду. Власниками фірми є ТОВ «БГ «КЖБК» і ТОВ «Домобудівний комбінат №3 бму-11».

Фірма «БГ «КЖБК» належить кіпрській «Кісертон Лімітед» і входить групи компаній Михайла Голиці, екс-депутата Київради, екс-начальника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА (1996-2010) та екс-директора «Київміськубуду» (2010-2012), а також бізнес-партнера його родини – В’ячеслава Непопа, директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» і чинного депутата Київради, члена постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Щодо другої фірми-власниці «ЖК Майорова», домобудівельного комбінату, то його власність заведена на кіпрську «Фундаментум КСГ Лімітед» (Fundamentum KCG Limited»). Аналогічну назву мають ще декілька фірм з групи Голиці, а саме ПАТ «Фундамент», пов’язане з ТОВ «КЖБК», а також ТОВ «Фундамент Проект», яка місяць тому виграла тендер на 4,38 млн грн. від ДП «НДПІ Містобудування» виконання проектно-кошторисної документації на житлову документацію.

Нагадаємо, у 2008-2013р.р. дві фірми з групи Голиці ТОВ «КЖБК» і ТОВ «Азур Груп» виграли тендери у очолюваного Непопом КП «Житлоінвестбуд» на загальну суму 1,018 млрд грн. Окрім того компанії та менеджери групи причетні до історії з розмиванням долі «Київміськбуду» в Домобудівельному комбінаті №3, яке відбулося коли холдинг очолював Михайло Голиця. Детальніше про групу компаній тут.

жк майорова жк майорова2 жк майорова3 жк майорова4