Оточення замначальника департаменту КМДА розіграло 9 мільйонів на транспортну модель Києва
19.12.2014   //  

Фірташ-ПротоколДепартамент містобудування та архітектури КМДА 12 грудня уклав угоди з ТОВ «А+С Україна» на створення транспортної моделі м.Києва та приміської зони. Загальна вартість угод складає 8,53 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 5,48 млн грн. коштуватиме розробка транспортної моделі. Результатом роботи має стати базова комп’ютерна транспортна модель індивідуального та громадського транспорту: вуличного (трамвай, тролейбус, автобус, маршрутне таксі тощо), та позавуличного (метрополітен, міська електричка), на території Києва та приміської зони.

Ще 3,05 млн грн. заплатять за програмне забезпечення для створення цієї моделі.

Фірму «А+С Україна» заснував громадянин Німеччини Аппельт Файт. У грудні 2012 року до складу засновників увійшла панамська корпорація «Тревор Бізнес С.А.», на яку оформили 90% статутного капіталу. Станом на сьогодні частка 90% записана на Корнєва Ігоря Ігоровича. Особа з таким ПІБ відома як працівник адвокатської компанії «Goro legal».

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Терра Проджект», зареєстроване за однією адресою з «А+С Україна». Також у протоколі розкриття пропозицій фірми вказали однаковий номер телефону.

«Терра Проджект» заснував В’ячеслав Володимирович Бондарчук, свого часу прописаний у Харкові. Особа з таким ПІБ у 2008 році була директором Відкритого недержавного пенсійного фонду «Тайгер Санні»

На той час цим фондом володіло КУА «Тайгер Ессет Менеджмент», співвласницею якого була Людмила Івасюк. Донька останньої Дарина Івасюк до вересня 2012 року була партнеркою по ТОВ «Габбро Плюс» Андрія Вавриша, який є заступником директора Департаменту містобудування та архітектури, а також головою тендерного комітету. До лютого 2010 року у складі засновників «Габбро Плюс» був також Олександр Калиновський, син екс-дружини Дмитра Фірташа – Марії. Також Людмила Івасюк є директором ТОВ «КМІЛ», яким напряму володіє Марія Фірташ.