Родичі голови ДУСі без тендеру отримали рекламні площі у київському метро (доповнено)
16.12.2014   //  

Доповнено посиланням на Постанову КМУ, якою заборонено проводити тендери при наданні дозволів на розміщення рекламних конструкцій

Рекламні площі на станціях метро «Лук’янівська», «Героїв Дніпра» та «Васильківська» без тендеру отримала фірма «Центр Медіагруп», яке належить родичам голови Державного управління справами Сергія Березенка. Про це пише Серігй Головньов у «Інсайдері».

9 грудня департамент суспільних комунікацій КМДА видав наказ №355, яким узгодив надання п’яти погоджень рекламній компанії «Центр Медіагруп» на розміщення реклами в приміщеннях станцій «Київського метрополітену».

Фірма отримала рекламні площі загальною площею 18,22 кв. м. Згідно з наказом, директор КП «Київреклама» Олег Калініченко забов’язаний укласти договір із цією компанією.

Рекламне агентство «Центр Медіагруп» було створене в 2007 році. Зараз, згідно з Держреєстром, воно належить компанії «Кампас».

Її засновниками навпіл є Іван Березенко – батько голови Державного управління справами (ДУС) Сергія Березенка, та Павло Матвієнко – його двоюрідний брат. Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» і колишній голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Матвієнко є дядьком Сергія Березенка.

Документ підписав заступник директора департаменту – начальник управління КМДА з питань реклами Артем Біденко.

Артем Біденко, який підписав наказ, є давнім товаришем Сергія Березенка. Разом вони навчались у Києво-Могилянській академії. Потім Біденко був заступником голови партії «Собор» Анатолія Матвієнка.

«Ми є дозвільний орган і не проводимо тендерів. Я, по суті, є реєстратором, – каже Біденко. – Якщо документи правильно оформлені, то ми узгоджуємо заявки всім, хто подається».

За його словами, він навіть не знав, що ця компанія має стосунок до родичів Березенка. «Якщо так, я скажу Сергію Івановичу, щоби він з цим щось робив, бо це погано вплине на його імідж», – каже чиновник.

У рік від операторів рекламних площ «Київський метрополітен» отримує близько 40 мільйонів гривень.

Постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами” від 29.12.2003 р проведення тендерів у процесі надання дозволу на розміщення рекламних конструкцій заборонене.