Рідна фірма родички Кучми хотіла заволодіти приміщенням у центрі Дніпра, скасувавши рішення суду 1997 року
14.12.2014   //  

ТОВ «Ренесанс-клуб» намагалося заволодіти приміщенням у центрі Дніпропетровська, продаж якого суд 17 років тому визнав незаконним. Про це пише Антон Філіппов у газеті «Лица».

У листопаді 1997 року Арбітражний суд Дніпропетровської області визнав недійсним рішення виконкому Дніпропетровської міськради про продаж приміщення площею 192,6 кв м по проспекту К.Маркса, 46, А-5 фірмі «Ренесанс-клуб» і укладену угоду купівлі-продажу.

Суд виходив з того, що депутати Дніпропетровської міськради не підтримали продаж приміщення. Однак, не зважаючи на це, лише на підставі рішення виконкому Фонд держмайна у серпні 1997 року продав приміщення ТОВ «Ренесанс-клуб». Рішення виконкому і продаж були скасовані за позовом обласної прокуратури.

Через 17 років ТОВ «Ренесанс-клуб» подало апеляцію на рішення обласного арбітражного суду. Апеляційний суд двічі відмовив фірмі у прийнятті заяви до розгляду. Однак паралельно скаргу на рішення арбітражного суду подала також Дніпропетровська міська рада. І суд її заяву задовольнив, оскільки представник міськради був відсутній на засіданні суду у 1997 році.

У подальшому міськрада свою апеляційну скаргу відкликала, але, оскільки суд об’єднав заяви міськради і «Ренесанс-клубу», то розгляд справи продовжився і наприкінці вересня цього року апеляційний суд скасував рішення арбітражного суду, назвавши його передчасним і прийнятим при неповному з’ясуванні важливих обставин.

Та стати господарем приміщення фірмі завадив Вищий госпсуд, який 3 грудня скасував постанову апеляційного суду і припинив провадження щодо перегляду рішення обласного арбітражного суду 1997 року.

Нинішнім засновником ТОВ «Ренесанс-клуб» є Інна Липка, директором – Сергій Гайдар.

У вказаному приміщенні по проспекту К.Маркса, 46, А-5 знаходиться Художній салон Національного союзу художників України.

Від «Наших грошей»:

ТОВ «Ренесанс-клуб» у 1990-х роках заснували Раїса Олещенко, Володимир Іванов і Антоніна Кучма – дружина племінника екс-президента України Леоніда Кучми, вихідця з Дніпропетровська. На початку 2012 року Кучма вийшла зі складу засновників. Натомість до складу засновників фірми разом із Олещенко увійшла Зінаїда Чуділовська. Та вже у жовтні їх змінила Інна Липка. Разом із Липкою прийшов і новий директор – Сергій Гайдар.

Гайдар також є директором ТОВ «Дніпротранс-7», співзасновником якого є Яна Гуфман – дружина депутата Дніпропетровської міськради від Партії регіонів Геннадія Гуфмана.

За даними ЗМІ, пов’язані із Гуфманом фірми раніше намагалися заволодіти 96 комунальними будівлями у центрі Дніпропетровська.