Військовим докупили рацій «Моторола» на 18 мільйонів
11.12.2014   //  

Військова частина 3077 (Київська обл.) 27 листопада уклала угоду з ТОВ «Доля І Ко. лтд» на закупівлю радіообладнання на суму 18,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця поточного року військові повинні отримати 1 108 комплектів цифрового обладнання радіозв’язку виробництва «Моторола Солушинс» DMR стандарту. Яке саме обладнання замовляють, не уточнюється, однак нагадаємо, що раніше військові закуповували рації на 58 млн грн. цього ж виробника й стандарту.

Загалом таку техніку військові закуповують з 2009 р., тобто йдеться про доукомплектацію. З іншого боку, як зазначено в обґрунтуванні, такий тип обладнання має унеможливити монопольні поставки, натомість дає можливість вибору серед багатьох офіційних представників виробника. Хоча останні півроку вказану радіотехніку закуповують в однієї й тої ж компанії – «Доля і Ко».

Власниками фірми «Доля і Ко» є Лариса й Андрій Татарінцеви. За останні шість років фірма виграла тендерів на 197,81млн грн., з них 163,3 млн грн. – це замовлення армії за останні п’ять місяців після російського вторгнення в Україну.

Окрім «Долі» цього разу переговори вели ще з одеським ТОВ «Альфателеком» Олексія та Сергія Березняків, яке пропонувало обладнання на півтора мільйони дорожче.