Власниця «Сорочинського ярмарку» продала залізниці лампочок на 22 мільйони
04.12.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 20 листопада за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ «Торговий Дім «Укрпромсвітло» на закупівлю електричних ламп на суму 21,69 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено лампи 186 різних видів, однак ціни на них у «ВДЗ» не оприлюднені. Отримати замовлення залізничники повинні до кінця року.

Фірма «Укрпромсвітло» була заснована у жовтні 2012 р. Компанія записана на полтавчанок Тетяну Михайловську й Олену Пісоцьку.

Остання відома як співвласниця ТОВ «Сорочинський Ярмарок» (розваги) і ТОВ «Сорочинський Ярмарок-Тур» (турагенство), а також полтавської обласної ГО «Інноваційно-технологічний кластер «Сорочинський Ярмарок». Окрім того має ТОВ «Єлан», яке займається продажем електрообладнання.

За даними «ВДЗ» на сьогодні фірма «Укрпромсвітло» виграла тендерів на 30,65 млн грн., тобто нинішнє замовлення є найбільшим.

Єдиним допущеним до участі конкурентом на торгах стала фірма «Сантана Ойл». Вона була зареєстрована наприкінці жовтня 2013 р. у Києві по вул. Аніщенка, 3-А, офіс 202/1. Статутний капітал фірми складає 100 грн. Власницею та директором фірми записана Тетяна Панкєєва. На цю ж Панкєєву раніше було оформлене ТОВ «Пріотех-Плюс». Маючи статутний фонд 74 тис грн., ця фірма у 2010-2012 р.р. виграла тендерів на 172,80 млн грн., з них половина – в системі «Укрзалізниці». У ці роки Мінінфраструктури очолював Борис Колесніков. Після того, як Колесніков втратив посаду, фірма була ліквідована.

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, початково «Укрпромсвітло» пропонувало постачати лампи за 30,42 млн грн., тобто у півтора рази дорожче. «Сантана Ойл» програвала з різницею в 2,4%.

На тендер при цьому подавалися ще три компанії:

  • «Ньюлайн Компані» (заснована у травні цього року, статутний фонд 100 грн.),
  • «Ларго Трейдінг» (зареєстрована у квітні цього року, 1 тис грн. статутного капіталу)
  • «Ексклюзив Трейд» (заснована минулого літа, статутний – 100 грн.)

Усі троє пропонували товар суттєво дешевше – за 22-25 млн грн. Однак були відхилені за те, що копії та витяги ТУ не були завірені підписом та печаткою власника ТУ або виробника, в однієї також пропозиція не враховувала кілька позицій замовлення.

Таким чином, найдешевшою лишилася пропозиція «Укрпромсвітла» у розмірі 30,42 млн грн. Однак 23 жовтня були акцептовані вже інші суми – 21,69 млн грн., тобто у півтора рази дешевше.