«Харківтрансгаз» злив оточенню Добкіна 49 мільйонів на трубопроводи
27.11.2014   //  

«УМГ «Харківтрансгаз» (філія ПАТ «Укртрансгаз») 21 листопада за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Компанія «Фобос» на будівельні роботи на газопроводах загальною вартістю 49,44 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 8,47 млн грн. фірма отримає за капремонт газопроводу ШБКБ, на переході через автодорогу Харків – Вовчанськ (67-й кілометр).

Ще 40,96 млн грн. фірмі заплатять за реконструкцію газопроводу Мар’ївка – Херсон, з улаштуванням двох камер запуску-приймання очисного поршня та заміною 400 метрів труби DN 700 на DN 1000.

Усі роботи мають бути виконані до кінця 2015 р.

Власниками фірми «Фобос» є Сергій Курганський, Юрій Радовільський та Олександр Авдєєв.

Батько Юрія Радовільського, Олександр Генріхович Радовільський, також є співвласником ТОВ «Лілія», де його партнерами є Яків Кузнєцов, Олександр Станіславівський, Олександр Доброскок.

Яків Кузнєцов відомий як співвласник банку «Золоті ворота», членом спостережної ради котрого до червня цього року був Марк Добкін, батько екс-губернатора й новообраного за списками «Опозиційного блоку» народного депутата Михайла Добкіна, котрий і сам раніше був співвласником банку, тобто партнером Кузнєцова. Банк користувався довірою мера Харкова Геннадія Кернеса. «Золоті ворота» – один з двох банків, в яких він тримає свої заощадження, вказав мер в декларації. Нагадаємо, наразі в «Золотих воротах» введена тимчасова адміністрація. Днями було вбито члена акціонера банку Вадима Вишневського, у серпні зникли безвісти президент банку Леонід Улановський і голова правління Дмитро Комарков.

Олександр Станіславівський також є партнером (ТОВ «Торгівельний центр «Цум») Міли та Інги Вишневських, а раніше вбитого Вадима Вишневського (ТОВ «Сарбонна» і «Запорожець».

Радовільський також є міноритарним акціонером (2,5%) та членом Наглядової ради ПАТ «Пiвдендiпроцемент», Головою правління ПАТ є Ірина Древаль – раніше відома як начальник управлiння по роботi з VIP-клiєнтами банку «Золотi Ворота».

До 2012 р. до складу засновників «Фобоса» також входив Петро Колосюк. Він також раніше був відомий як співзасновник харківської фірми «ІВК «Магістраль». До кінця 2011 р. партнером Колосюка по «Магістралі» був Петро Горностаєв. Він відомий як екс-директор «Харківтрансгазу» й екс-депутат облради, у 2006 році його затримували по карній справі щодо видобутку газу.

Окрім того у 2004-2011 р.р. Колосюк був співвласником фірми ТОВ «Стройгазсервис» – разом з Рафаїлом Карвасарським. Останній у 2001 р. очолив відділ з експлуатації магістральних газопроводів і газорозподільних станцій управління магістральних газопроводів «Харківтрансгазу» і в протоколах тендерів цього підприємства фігурував на вказаній посаді щонайменше до 2011 р.

карвасарський ХТГ

«Фобос» почав вигравати тендери влітку 2011 р. і вигравав їх регулярно до літа 2012 р. За той період компанія отримала підрядів на 183,44 млн грн., і до сьогодні тендерів не вигравала.

На нинішніх тендерах «Харківтрансгазу» єдиним конкурентом «Фобоса» було київське ТОВ «Нафтогазмонтаж» Василя Шкробтака й Ганни Хрустенко.

У Ганни Хрустенко є ще одна фірма – ТОВ «Енергоблокмонтаж». Раніше ця компанія брала участь у тендерах «Укртрансгазу» на ремонт газопроводів як єдиний конкурент ПрАТ «Зангас-НГС» з групи Дмитра Фірташа. Компанія «Зангас-НГС» почала вперше вигравати державні тендери після призначення до «Укртрансгазу» Сергія Вінокурова, екс-директора ТОВ «Остхем Україна» Фірташа, отримавши за цей час державні підряди на 967,30 млн грн.

зангас