Депутат облради незаконно орендував 55 га землі зі ставком
26.11.2014   //  

Харківський апеляційний господарський суд залишив без задоволення скаргу ТОВ ім. газети «Ізвестія» щодо визнання недійсним договору оренди землі. Про це йдеться у рішенні суду від 29 жовтня.

1 грудня 2011 року Близнюківська РДА (смт.Близнюки Харківської обл.) уклала угоду з ТОВ ім. газети «Ізвестія» про оренду 54,78 га для рибогосподарських потреб. Ділянка розташована на території Самійлівської сільсьради. Строк оренди – 49 років.

На вказаній ділянці 31,12 га займають пасовища, 0,47 га – гідротехнічні споруди, ще 23,19 га – водне дзеркало ставка.

Господарський суд Харківської області 7 серпня 2014 року визнав договір оренди недійсним.

Встановлено, що Близнюківська РДА порушила Водний і Земельний кодекси, перевищила повноваження. Райдержадміністрація не мала повноважень щодо розпорядження ставком. Орендодавцем могла бути тільки Харківська обласна рада.

ТОВ ім. газети «Ізвестія» належить Сергію Глобенку, депутату Харківської облради, члену постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування.

Глобенко був обраний від партії «Сильна Україна» і потім вступив у фракцію Партії регіонів. У жовтні минулого року його виключили з фракції Партії регіонів за «регулярне порушення дисципліни, відсутність на засіданнях фракції і безініціативність».

Наразі Глобенко входить до фракції «Європейська Слобожанщина», що до квітня цього року називалась «Фронт Змін».