Київрада збирається віддати 6 гектарів на Либідській «прокладці» з курортним телефоном Бойка
20.11.2014   //  

Київська міська рада має намір передати ТОВ «Капітал-Схід» земельну ділянку площею понад 6 гектарів під будівництво житлового комплексу з паркінгом. Відповідний проект рішення розміщено на сайті КМДА.

Йдеться про земельну ділянку площею 6,1353 га по вул. Червоноармійська 137-139 поряд з метро «Либідська» (кадастровий номер 8000000000:79:065:0004).

Ділянку збираються дати компанії у довгострокову оренду на 20 років для будівництва, обслуговування та експлуатації об’єктів житлового та громадського призначення з паркінгом. На даний момент на ділянці знаходиться низка нежитлових приміщень, однак, згідно з проектом рішення міськради, ці будівлі фірма уже викупила рік тому – у вересні 2013 р.

бойко-либідська

Цим же рішенням Київрада планує розірвати договір з попереднім орендарем – ТОВ «ТМО «Ліко-Холдінг» з групи Ігоря Лисова, колишнього замголови КМДА та народного депутата від Партії регіонів. Цій фірмі ділянку віддали в оренду у 2004 р. під аналогічне будівництво.

Згідно з даними судового реєстру, «Ліко-Холдінг» повинен був за власний кошт збудувати нове тролейбусне депо для «Київпастранса», а взамін отримати нерухомість на вулицях Червоноармійській і Кудрі. Депо збудували, однак Київрада виставила об’єкти на приватизацію і по кількох з них навіть уклала угоди. Виконання умов інвестиційного договору «Ліко-Холдінг» відстоював у судовому порядку, однак домігшись визнання свого права на цю нерухомість, фірма у жовтні 2013 р. погодилась на розірвання договору оренди ділянки.

Фірму «Капітал-Схід» заснували у лютому 2012 р., вона приписана там же, на Червоноармійській 137, і має 100 грн. статутного капіталу. Директором фірми наразі є Геннадій Миколайович Борисенко.

Незмінним власником компанії є кіпрська «Полукс Девелопмент Лімітед» (Poluks Development Limited).

Її власником є ще одна кіпрська фірма – «Превалент Майнінг Проджектс Лімітед» (Prevalent Mining Projects Limited).

Ця, у свою чергу, заведена на два віргінських оффшори – «Файн Солюшнс Холдінгс ЛТД» (FineSolutionsHoldingsLTD) і «Санбренд Інвестментс Лімітед» (SunbrandInvestmentsLimited).

Згідно з офіційними реєстраційними даними, контактний телефон «Капітал-Схід» – (044) 586-98-05. Це також контактний номер київського відділу продажів ПАТ «Трускавецькурорт», яке контролюється екс-міністром енергетики Юрієм Бойком.

Офіційно «Трускавецькурорт» належить фірмі «ПолiIнвестГрупп». Засновниками цієї компанії є Наталія Олександрівна Борисенко, Олександра Юхимівна Кулик, британська фірма «ДВ корпорейшн лімітид (DVcorporationlimited)» та кіпрську компанію «Максімалема Лімітед», пов’язані з Бойком.

Той же номер телефону кілька років тому вказували як контактний в оголошеннях про продаж активів компанії ТОВ «Політрейд». Першим засновником цієї фірми була Валентина Хара, яка згодом стала офіційним співзасновником компанії «Газтек» з групи Дмитра Фірташа, що скуповувало облгази на аукціонах Фонду держмайна. Пізніше фірму переоформили на тих же Наталію Борисенко і Олександру Кулик.

бойко-либідська-трускавецькурорт-тел бойко-либідська-трускавецькурорт-тел2 оголошення-тел-политрейд