Син екс-губернатора Прикарпаття став акціонером банка, який «свободівці» забрали у Пшонки
18.11.2014   //  

Відомий кримінальний авторитет Володимир Дідух на прізвисько «Вова Морда» в ефірі телеканалу «ZIK» заявив, що «свободівці» забрали у екс-генпрокурора Віктора Пшонки банк «Перший». Таким чином скандальному генпрокуророві часів Януковича вдалось уникнути криміналу та зберегти свої грошові активи.

«Вони забрали цей банк за закриття кримінальної справи проти Пшонки і його сина. Також зняли арешт із рахунків Пшонки та його сім’ї на два дні. Таким чином їм вдалося вивести ці кошти за кордон, переводячи їх на інші рахунки. За це вони отримали відкат 30% від цієї суми», – повідомив Дідух.

Банк «Перший» цього року було перейменовано у «БГ банк». На сайті банку оприлюднено протокол загальних зборів акціонерів від 29 липня цього року. У ньому вказано прізвища мінори тарних акціонерів, які сукупно володіють 60% акцій банку. Серед них є чотири мешканці Івано-Франківська, у тому числі, за даними “Наших Грошей”, син колишнього губернатора Прикарпаття Ярослав Волковецький.

  • Волковецький Ярослав Степанович 9%, партнер київської юридичної фірми «Селепей, Волковецький і партнери», син Степана Волковецького, який у 1990-х роках очолював Івано-Франківську облдержадміністрацію, був членом «Народного руху», а нині є депутатом Франківської облради від «Батьківщини» і очолює місцеву «Просвіту».
  • Селепей Андрій Ігорович 9%, керуючий партнер юридичної фірми «Селепей, Волковецький і партнери», Івано-Франківськ
  • Дожджанюк Орест Ігоревич 8%, адвокат з Івано-Франківська
  • Колодій Віталій Степанович 8%, мешканець Івано-Франківську з таким ПІБ є засновником фірми «Рейнбоу-сервіс»
  • Глазунов Валентин Юрійович 1%
  • Коваль Карен В’ячеславович 8%
  • Савченко Богдан Григорович 9%
  • Разумов Роман Володимирович 3%
  • Поліщук Тетяна Вікторівна 5%
  • Росподнюк Олександр Володимирович 0,0006%

Раніше 9% акцій банку «Перший» належало Ірині Плетньовій. Вона ж реєструвала у Держархбудінспекції декларацію про початок будівництва житлового будинку з господарськими будівлями у селі Гориничі по вул. Стрілецька, 7, де жив Віктор Пшонка.

Раніше джерела «Forbes-Україна» стверджували, що у 2010 році у капітал банку увійшли син Генпрокурора, нардеп від Партії регіонів Артем Пшонка і голова групи СЄПЕК Сергій Курченко.

Відразу після Майдану Генпрокуратуру очолив представник «Свободи» Олег Махніцький.

Нагадаємо, минулого тижня Володимир Дідух в інтерв’ю львівській газеті «Експрес» повідомив, що він був спонсором «Свободи», витративши на фінансування партії Олега Тягнибока $48 млн. Ці гроші він нібито передавав через нардепа Ігоря Кривецького, відомого на прізвисько «Пупс».

Також за словами Дідуха, Кривецький придбав за $200 млн готель «Хайят» у Києві, який раніше належав Сергію Таруті.

«Коли вони зійшлися з людьми Януковича, наприклад, з Курченком, я сказав: він на мільярди, під виглядом транзиту, ввозить у країну бензин, а потім топить його всередині країни без сплати податків. Мочіть його. Ви маєте зупиняти такі схеми, ви ж опозиція. А Пупс мені сказав: «Он нам больше денег дает». І так наші стосунки почали ламатися. І в Сівковича вони брали гроші, і в інших. А коли вони посадили в крісло генпрокурора Махніцького, то взагалі страшно говорити, що почалося. «Свобода» почала брати гроші всюди і за все. Без Пупса там ніхто кроку не робив»,- пояснив Дідух.

У відповідь у «Свободі» заявили, що слова Дідуха про $48 мільйонів – неправда. А на газету, яка опублікувала інтерв‘ю, «свободівці» збираються подавати до суду.