Бізнес-партнери Краюшкіна розіграли 12 мільйонів на залізниці
16.11.2014   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» 6 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Композитресурс» на постачання запчастин на суму 12,23 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 150 комплектів зносостійких деталей для ремонту пасажирських вагонів, по 81 534 грн. за один комплект.

«Композитресурс» зареєстрували 11 червня, вперше про нього стало відомо у вересні, коли він виграв тендер залізничників на 5 млн грн. «Композитресурс» має київську прописку – Шолуденка 3,офіс 206 (бізнес-центр «Кубик Центр»). Власницею і директором записана луганчанка Ірина Валентинівна Житна. Ірина Житна відома як багаторічний бізнес-партнер і менеджер луганського бізнесмена Вячеслава Краюшкіна, група фірм котрого регулярно виграє тендери в системі Укрзалізниці.

В один день із «Композитресурсом» і в тому ж бізнес-центрі на Шолуденка також зареєтрували ТОВ «Снабтехінвест» – ще одну фірму з групи Краюшкіна, яка нещодавно почала вигравати тендери Укрзалізниці. Власниками компанії записані Марина Черепахіна та Павло Конюшко. Інша фірма Черепахіної, «Євротрансмаш», розігрує тендери із луганським заводом «Полімер» Краюшкіна, а Конюшко очолював «Полімер» у якості директора в 2011 р.

Нещодавно «Композитресурс» і «Снабтехінвест» почали розігрувати тендери між собою – у жовтні вони були єдиними допущеними до участі конкурентами на торгах, за результатами котрих друга фірма отримала замовлення на 4 млн грн.

Загалом «Композитресурс» виграв тендерів на 21,22 млн грн., а «Снабтехінвест» – на 11,02 млн грн.

На нинішньому тендері єдиним конкурентом «Композитресурсу» стало ТОВ «Локомотив-Комплектснаб». Цю фірму заснували наприкінці вересня 2013 р., власницею записана Лариса Мячина, директором – Костянтин Мячин. Мячин також є давнім партнером Краюшкіна: у 2010-2011р.р. вони були співвласниками ТОВ «Луганський Електромашинобудівний Завод», а в 2005-2006 р.р. Мячин був співвласником заводу «Полімер».