Кличко дає з бюджету 800 тисяч на виконання передвиборчих обіцянок депутатів
13.11.2014   //  

Мер Києва Віталій Кличко 5 листопада видав розпорядження про розподіл 801 тис грн., передбачених на вирішення міським головою та депутатами соціально-економічних проблем, виконання передвиборчих програм та доручень виборців. Про це повідомляється на сайті КМДА.

Гроші отримають низка громадських організацій та фондів, що виконують функцію громадських приймалень депутатів. Кошти призначені для придбання меблів, постільної білизни та ін. для столичних дитсадків і шкіл (розп.№375). Частина коштів виділена на надання матеріальної допомоги малозабезпеченим мешканцям, в якому вигляді не уточнюється (розп.№376).

Із загальної суми близько 240 тис грн. отримає ГО «Ресурсний центр ініціатив громад», зареєстрована у березні минулого року на Юлію Бистрякову і Ганну Чумакову. Директором є Людмила Лукінова, екс-замміністра молоді і спорту станом на 2007 рік, коли міністром був Віктор Корж від Партії регіонів. На парламентські вибори 2014 року Лукінова йшла по списку Радикальної партії Олега Ляшка. «Ресурсний центр ініціатив громад» є громадською приймальнею депутатів Київради від Радикальної партії Олега Ляшка – Людмили Костенко, Олександра Лапшова і Олександра Вовченка.

163 тис грн. мають виділити ГО «Громадська влада» – це стара назва ГО «Правозахисник Оболоні». Попередньою назвою організація користувалася всього кілька місяців після заснування у 2009 році. Засновниками ГО є Владислав Михайленко, депутат міськради, входить до фракції «УДАР-Солідарність», раніше відомий як помічник депутата Київради від Блоку Черновецького Віталія Лавриненка. Другим співзасновником організації є Олександр Мурза, екс-депутат Київради від Блоку Черновецького.

ГО «УДАР Віталія Кличка» дістанеться 140 тис грн. Організація виконує роль приймальної депутата Київради і заступник голови КМДА Ганни Старостенко.

Ще 63 тис грн. виділять ГО «Богдана Колодія», котре засноване у кінці червня цього року, майже через місяць після місцевих виборів у Києві. Колодій є членом партії «УДАР Віталія Кличка».

Також близько 60 тис грн. отримає БФ «Незалежна країна Богдана Ганнохи, депутата Київської міської ради, обраного від партії «УДАР Віталія Кличка».