Дві «прокладки» з луганської групи розіграли 4 мільйони «Укрзалізничпостачу»
06.11.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 29 жовтня за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ «Снабтехінвест» на закупівлю запчастин до пасажирських вагонів 4,34 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлені комплекти деталей та матеріалів, однак ціни ні на комплекти, ні на окремі складові у «ВДЗ» не оприлюднені.

Фірму «Снабтехінвест» зареєстрували 11 червня. Компанію прописали на вул. Шолуденко 3, оф. 104 (бізнес-центр «Кубик Центр»), в статутний фонд заплановано закласти 250 тис грн. Власниками компанії записані Марина Черепахіна (99%) та Павло Конюшко (1%), він же директор.

На Марину Черепахіну також зареєстроване ТОВ «Євротрансмаш». Воно відоме тим, що розігрує тендери із луганським заводом «Полімер» луганського бізнесмена В’ячеслава Краюшкіна, група фірм котрого регулярно виграє тендери в системі Укрзалізниці.

Це вже другий тендер, який «Снабтехінвест» виграє у залізничників. Свій перший вартістю 7 млн грн. фірма виграла у вересні, при чому по датах виходило, що компанію заснували вже після оголошення про самі торги. Таким чином загалом за цей час компанія отримала від залізничників замовлень на 11,02 млн грн.

Єдиним допущеним до участі конкурентом «Снабтехінвесту» на нинішньому тендері було ТОВ «Композитресурс». Вперше про неї стало відомо також у вересні, коли вона виграла тендер залізничників на 5 млн грн. «Композитресурс» зареєстрували у той же день, що й «Снабтехінвест», а зареєстрований він офіційно у тому ж «Кубик Центрі», в офісі 206. Власницею і директором записана луганчанка Ірина Валентинівна Житна. Ірина Житна відома як багаторічний бізнес-партнер і менеджер того ж Краюшкіна.

На тендер подавалися ще дві фірми з дешевшими пропозиціями, однак були відхилені за неповні пакети документів та невідповідне їх оформлення.