Новий начальник міліції Київщини працював у фірмі, пов’язаній з оточенням Авакова
03.11.2014   //  
Новий голова ГУМВС Київської області Вадим Анатолійович Троян народився 12 вересня 1979 року в селі Орілька Лозівського району Харківської області.

Новий голова ГУМВС Київської області Вадим Анатолійович Троян народився 12 вересня 1979 року в селі Орілька Лозівського району Харківської області.

Новий начальник міліції Київської області Вадим Троян раніше працював у телекомунікаційній фірмі, пов’язаній з оточенням голови МВС Арсена Авакова.

Троян у 2010-2012 роках очолював ТОВ «Одеські цифрові комунікації», яке входить у групу компаній, що надають послуги на телекомунікаційному ринку під брендом «Тріолан» (кабельне ТВ, Інтернет). Цей бренд належить харківським фірмам, підконтрольним Олександру Липчанському. Він очолював управління по справам преси та інформації Харківської облдержадміністрації за часів губернаторства Арсена Авакова.

Мер Харкова Геннадій Кернес називав Авакова і Ліпчанського партнерами, які у 2006 року обирались до місцевих рад від БЮТ.

У 2011 році схема власності «Тріолану» змінилась, результатом чого стало відключення від ефіру харківського телеканалу АТН, інвестором якого виступав Аваков. Кернес назвав це «спором» між Араковим та Ліпчанським.

Після цього «спору» Троян звільнився з «Одеських цифрових комунікацій» і у 2012 році став директором ТОВ «Сіті інвестком» (Бровари Київської обл.), яке зайнялось місцевими мережами Інтернету.

У 2014 році Троян став заступником командира полку «Азов», який є підрозділом патрульної служби міліції особливого призначення ГУ МВС України в Київській області і базується у Маріуполі.

Троян зареєструвався кандидатом на позачергових виборах до парламенту по округу №51 з центром у Горлівці, однак вибори у ньому не відбулись, оскільки територію округу контролює терористична організація ДНР.

Про призначення Трояна Аваков повідомив 31 жовтня.

«Вадим – выпускник университета МВД, Вадим имеет опыт работы, Вадиму мы все благодарны за его боевые подвиги. Он освобождал Мариуполь вместе с «Азовом», он был под Иловайском, он участвовал в боях под Широкино. Мы ему доверяем», – сказав Аваков.