Постачальник «Електроважмашу» довів суду, що не розігрував торги з рідною фірмою дружини
31.10.2014   //  

Господарський суд Харківської області 17 жовтня визнав недійсним рішення АМКУ про те, «Світенергопром» і «Променергосервіс» спотворили результати тендеру ДП завод «Електроважмаш».

Доводи АМКУ щодо схожість в оформленні пропозицій, однакові помилки, отримання довідок в один день і завірених одним нотаріусом суд розцінив як припущення. Одночасну та однотипну поведінку учасників суд назвав такою, що може зумовлюватись специфікою ринку. Суд вказав, що АМКУ не досліджував зміст і ціни пропозицій учасників, не довів, що вони формувались узгоджено і обмежили конкуренцію на торгах.

Нагадаємо, що рішення АМКУ прийняв 22 липня цього року. Йдеться про закупівлю продуктів нафтопереробки (бітуму, парафіну і вазеліну) у 2012 році ДП завод «Електроважмаш».

Переможцем тендеру стало ТОВ «Світенергопром», з яким укладено угоду на 1,96 млн грн. У 2012 році власником фірми був Андрій Євдокімов. Наразі засновником значиться Євген Алєксєєв.

Єдиним конкурентом виступив «Променергосервіс», що раніше належав Оксані Євдокімовій, дружині Андрія Євдокімова. У 2012 році на час проведення тендеру фірма була переоформлена на Ірину Бітієву, котра до того була директором при Євдокімовій. За даними держреєстру, Бітієва досі значиться власницею.