Відповідальним за корупцію в Адміністрації Порошенка став екс-чоловік комуністки Калетник
29.10.2014   //  

Керівником Головного департаменту з питань діяльності правоохоронних органів та протидії корупції Адміністрації Президента 17 жовтня цього року був призначений Дмитро Єлманов.

У серпні цього року він став позаштатним радником Глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна, і вже у жовтні очолив департамент. Стаж держслужби Єлманова рахується з 22 серпня цього року.

Дмитро Єлманов у 1990-х він заснував будівельну корпорацію «БМ Груп», яку протягом 1996-2003 рр. очолювала його колишня дружина – нардеп Оксана Калетник, яка у цьому році покинула Компартію. Колишня комуністка є племінницею «регіонала» Григорія Калетника та двоюрідною сестрою екс-голови митниці часів Віктора Януковича Ігоря Калетника.

Jelmanov

На цьогорічних позачергових виборах Калетник балотувалася як само висуванка по округу №16 у Вінницькій області. При цьому «Блок Петра Порошенка» не висунув проти неї свого конкурента. Однак Калетник все рівно програє вибори, а СБУ порушила кримінальну справу за фактом сепаратистських висловлювань кандидатки.

За даними деяких ЗМІ, у 1990-х подружжя Єлманових вже було знайоме з Борисом Ложкіним. Так, Оксана Єлманова (повернула дівоче прізвище у 2012 році) створила регіональний щотижневик «Телетиждень», який потім перейшов медіахолдингу Ложкіна.

Протягом 2000-2008 років Дмитро Єлманов разом із Львом Парцхаладзе був співзасновником ТОВ «Квадрат-Дружби народів» (торговий центр у підземному переході).

На сьогоднішній день, за даними Інформаційного ресурсного центру, Єлманов є засновником ТОВ «Оріон-Девелопмент» (основний вид діяльності – агентства нерухомості) і ТОВ «ЕТС Крани» (торгівля промисловим устаткуванням) разом із Юрієм Марісенковим з Краматорська. Останній є засновником ТОВ «ЕТС», у якої у жовтні цього року Краматорський водоканал купив екскаватор за 1,1 млн грн. При цьому єдиним конкурентом Марісенкова на тендері була фірма його дочки.

ТОВ «Оріон-Девелопмент» і ТОВ «ЕТС Крани» зареєстровані у Києві на вул. Жмеринській, 26. Тут же зареєстровані ТОВ «БМ Транс», ТОВ «Еф Ай Ем Девелопмент Плюс» (раніше називалося «БМ Рент»), ТОВ «БМ-Бас» і сама корпорація «БМ Груп».