Син нардепа таки доплатить Києву більше мільйона пайового внеску за будівництво автокомплексу
27.10.2014   //  

Суд стягнув з ТОВ «Гранд Спорт» на користь Департаменту економіки та інвестицій КМДА 1,27 млн грн.. пайового внеску і 231 тис грн. пені за прострочення сплати пайового внеску. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 15 жовтня.

У грудні 2006 року управління економіки та інвестицій КМДА уклало з ТОВ «Гранд Спорт» договір пайової участі, згідно з яким фірма мала сплатити в міський бюджет 2,42 млн грн. на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва у зв’язку із будівництвом спортивного автокомплексу (дитячо-молодіжний картинговий центр) в урочищі Чорторий у Деснянському районі столиці.

Фірма досі сплатила лише 1,16 млн грн. пайового внеску. У лютому 2013 року заступник прокурора міста Києва, представляючи інтереси Департаменту економіки та інвестицій КМДА, звернувся до суду з вимогою стягнути з ТОВ «Гранд Спорт» заборгованість у розмірі 2,37 млн грн. (основний борг з урахуванням індексу інфляції) і 432 тис грн. пені. У свою чергу фірма подала зустрічний позов, вимагаючи визнати договір про пайову участь недійсним.

Справа розглядалася судами неодноразово. Останнім рішенням госпсуду міста Києва від 25.03.2014 з фірми стягнуто 1,27 млн грн суму пайових внесків і 231 тис грн. пені. У задоволенні зустрічного позову про визнання договору про пайову участь недійсним фірмі відмовлено у зв’язку з необґрунтованістю вимог.

Засновниками ТОВ «Гранд Спорт»є Ігор Шнуренко та екс-депутат Київради Олег Куровський, син позафракційного нардепаІвана Куровського (протягом грудня 2012 – лютого 2014 входив до фракції Партії регіонів). Куровський-старший є засновником ТОВ «Житло-буд», яке проводить будівництво на території Олександрівської лікарні.

У свою чергу Шнуренко разом із екс-губернатором Київщини Анатолієм Присяжнюком є співзасновниками ГО «Федерація спортивного танцю «Динамо-Україна».