Чиновники з міськради і фірма сина екс-директора облавтодору хотіли привласнити мільйон
23.10.2014   //  

Дніпропетровські правоохоронці 13 жовтня порушили кримінальне провадження стосовно службовців Управління комунального господарства та будівництва Павлоградської міськради та ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» за привласнення 1 млн грн. коштів з місцевого бюджету. Про це йдеться у повідомленні прес-служби УМВС України в Дніпропетровській області.

У травні 2012 року міськрада найняла фірму «УПС» провести реконструкцію автомобільного мосту через р. Вовча на суму 32,41 млн грн.

На сьогодні роботи виконані в повному обсязі. Фірмі оплачено 30 млн грн. Ще 2,41 млн грн. міськрада заборгувала.

Разом з тим у червні цього року Управління комунального господарстваПавлоградської міськради уклало з фірмою «УПС» додаткову угоду до вказаного договору на суму 1 млн грн.

Фактично вказані у додатковій угоді роботи виконані не були. Знаючи про це, працівники Управління комунального господарства підписали акти виконаних робіт на 1 млн грн. і надали їх до оплати.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Винним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Засновником і керівником ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» зі статутним капіталом 10 тис грн. є Тарас Палій, син колишнього генерального директора ДП «Дніпропетровський облавтодор». З 2008 року фірма Палія виграла тендери на суму щонайменше 1,73 млрд грн., практично усі підряди – у Дніпропетровській області.

Управління комунального господарства та будівництва Павлоградської міської ради очолює Юлія Дейнеженко.