Кривопішин віддав землю залізниці в Трускавці під готель рідній фірмі зятя
21.10.2014   //  

готельТрускавецький готель «Свитязь» (Львівська обл.) збудований на землях, що були вилучені у ДТГО Південно-Західна залізниця» на користь ТОВ «Нотіс-2006».

Йдеться про три ділянки землі по вул. Суховоля розмірами – 0,1933 га, 0.0176 га, 0.0152 га. Спершу у 2007 році їх було вилучено у ДТГО «Південно-Західна залізниця» за її згоди і з передачею в оренду фірмі «Нотіс-2006» на три роки. У 2012 році землю мали остаточно продати вищевказаній фірмі за ціною 45 223 грн. за сотку. Однак згідно з інформацією кадастрової карти зазначені ділянки досі перебувають у державній власності.

За даними Держархбудінспеції, «Нотіс-2006» замовляло тут будівництво лікувально-оздоровчого комплексу, гостьового будинку і кафе-кондитерської.

Готель «Свитязь» відкрився у грудні 2013 року. За інформацією Держслужби зайнятості, у 2013 році «Нотіс-2006» пропонувало вакансію медсестри у цьому ж готелі.

номерПо сусідству на вул.Суховоля, 23 розміщується пансіонат Південно-Західної залізниці «Світязянка».

Засновниками «Нотіс-2006» були Андрій Снєжко, зять начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, а також Володимир Узерчук, бізнес-партнер Снєжка по кількох підприємствах.

Згодом імена засновників фірми часто змінювалися. Так, протягом 2012 року ними значились Юрій Петурняк, відомий як кандидат у депутати Трускавецької міськради, і Ганна Ковальчук, свого часу прописана в одній квартирі з Оленою Кривопішиною.

Сьогодні «Нотіс-2006» переоформлено на ТОВ «Агентство «Експрес», зареєстроване на гонконгську компанію «Трейдер Інвестмент Дівелопмент Лімітед». Раніше засновницями «Агентства «Експрес» були Любов Бєлова, дружина Кривопішина, та Інна Поліщук, дружина його брата.

Директором «Нотіс-2006» значиться Леонід Жирнов, колишній працівник Південно-Західної залізниці, наразі член правління ПАТ «УЦОП», що контролюється родиною Кривопішина.

Родина Кривопішина контролює низку об’єктів, що раніше належали ПЗЗ, а також близькі їм фірми виграють залізничні тендери. Нагадаємо, що після зміни влади Олексій Кривопішин залишився на своїй посаді і його називають претендентом на посаду керівника Укрзалізниці.

архбуд

земля-кадастр