Чиновник Ставицького досі залишається заступником глави НАК «Надра України»
19.10.2014   //  

01-1Заступником глави правління НАК «Надра України» з 2010 року залишається Максим Максіменцев, причетний до фірми «Надра-Геоінвест», яку пов’язують з екс-міністром енергетики та вуглепрому Едуардом Ставицьким. Про це пише Сергій Головньов на сайті «Insider».

ТОВ «Надра-Геоінвест» було засноване наприкінці 2007 року фірмою «Гео-Інвест» (50%) та національною компанією «Надра України» (50%), яку в той час очолював Едуард Ставицький.

Власником «Гео-Інвесту» на той час була компанія «Сігма капітал», співзасновником якої була дружина Максіменцева Надія. Сам Максим Максіменцев у той час вже працював в інвестиційному управлінні НАК «Надра України». З червня 2010 року він працює заступником голови правління НАК «Надра України».

У 2011 році «Сігма капітал» вийшла зі складу засновників «Гео-Інвесту». Зараз по 49% статутного капіталу цієї фірми володіють офшорні компанії «Tamworth Ltd» з Белізу і «Avitem Capital SA» з Панами.

Директором фірми «Гео-Інвест» є Ігор Іваніченко – менеджер Ставицького. Він був директором футбольного клубу «Кристал-Аметист», почесним президентом якого є Ставицький. Крім того, Іваніченко очолював фірму «Чарівниця», яка належить матері Ставицького – Вікторії.

«Надра-Геоінвест» має два спецдозволи на розробку нафтогазових родовищ. Так, одразу після заснування компанія отримала ліцензію на розробку Скоробогатьківського газового родовища у Лохвицькому районі на Полтавщині.

У грудні 2012 року «Надра-Геоінвест» отримало спецдозвіл на розробку нафтового родовища «Воронківско-Селюхівська група структур» в Чорнухинському районі Полтавської області. За даними видання, роботи там навряд чи ведуться, адже у липні цього року Держгеонадра проводило конкурс на залучення інвесторів у тому числі для розробки цього родовища.

Від «Наших грошей»

ТОВ «Сігма капітал» у 2006 році заснували Надія Максіменцева (20%) і ЗАТ «Страхова компанія «Індустріальна» (80%), засновником якої на той час був Сергій Тігіпко. У жовтні 2007 року замість компанії Тігіпка співзасновником «Сігми капітал» стала Вероніка Анненкова. У 2009 році Максіменцева і Анненкова вийшли зі складу засновників фірми, де їх змінило ПАТ «Страхова компанія «Корал».

Протягом 2006-2009 років ТОВ «Сігма капітал» було зареєстроване у Києві на вул. Комінтерну, 80. За цією ж адресою був прописаний «ТАС-Комерцбанк» Тігіпка. Протягом 2006-2010 років директором «Сігми капітал» була Інна Гапчук, яка також очолює ТОВ «ТАС-Девелопмент».

Директором «Гео-Інвесту» протягом 2006-2011 років була Катерина Крушинська. Влітку 2011-го її змінив Ігор Іваніченко.

Іваніченко також є керівником ТОВ «Сиріус 2013», на яку записано акції кіровоградської авіакомпанії «Урга», чию наглядову раду до 30 вересня цього року очолював Анатолій Ставицький, батько Едуарда Ставицького.

«Гео-Інвест» і «Надра-Геоінвест» мають спільний телефон (0442212489) і зареєстровані за однією адресою: Київ, вул. Електриків, буд. 26, корпус 43.